Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pořádně se zahřát: Zamiřte do termálů a lázní

/
  • Termální bazény lákají na podzim i v zimě
    17. září 2022 ● 06:00

    Prázdniny jsou pryč, ale koupací sezóna končit nemusí. Stačí zajet do termálních lázní, labužnicky plavat v teplé vodě a navíc udělat něco pro své zdraví. Není nic snazšího, než pobyt v léčivé vodě ještě doplnit lázeňskými procedurami.  Víte, kam zamířit? Třeba do žilinského kraje, který termály oplývá… a vybere si opravdu každý.

  • 1.

    Pro milovníky pohodlí a antiky

    Chcete se cítit jak v římských lázních? Pak rozhodně zvolte Rájecké Teplice.  Je to slovenské lázeňské městečko zasazené do malebné přírody, která umocňuje zážitek z odpočinkového pobytu. Díky tomu, že leží pouhou 1 hodinu cesty od českých hranic, je velmi častým a oblíbeným cílem českých návštěvníků. Rajecké Teplice nabízejí termálních prameny, plně vybavené lázeňské zázemí, wellness  a zkrášlující procedury, odpočinkové aktivity. Lázně mají vlastní termální prameny a zdroj léčivé rašelin.

     

    Jako samoplátce můžete využít služeb jako je lékařské vyšetření, vodoléčba, teploléčba, světloléčba, inhalace, přírodní a minerální koupele a v neposlední řadě i pohybové procedury. Kromě toho lázně nabízejí i odpočinkové wellness programy.  Užít si můžete masáže, reflexní masáže, saunový svět, pobyt ve vířivkách či i velké bazény s různě teplou vodou.

  • 2.

    Pro ty, kdo dbají o své zdraví

    Lázně Lúčky leží v okresu Ružomberok, na rozhraní Oravy a Liptova. Široké možnosti rekreačního a sportovního vyžití poskytuje  nedaleká vodní nádrž Liptovská Mara, v zimě Jasná a Donovaly. 

     

    Těžiště jejich služeb leží v lázeňských procedurách, zejména s využitím  termální minerální vody lázeňského pramene Valentýna o teplotě 32 ° C a termální vody z pramene HGL-3, v přirozené formě používaná v bazénech a také ve všech separátních lázních. Minerální termální vody v lázních Lúčky jsou klasifikovány jako přírodní, léčivé, slabě mineralizované, síranové-hydrouhličitanové, vápenato-hořečnaté, uhličité vody, hypotonické, vlažné.  Lázně se zaměřují zejména na léčbu gynekologických a pohybových problémů.

    Unikátem lázní je lučanský vodopád, který je uprostřed obce a v noci je efektně nasvícený.

  • 3.

    Rezort pro děti i dospělé

    Zatímco v létě je Bešeňová prázdninový rezort, který si nezadá s přímořskými příbuzným, na podzim přechází do klidnějšího režimu a je ideálním místem pro relax.

    Městečko  Bešeňová  se nachází v  kouzelném regionu Liptov. Kromě  lázní láká turisty nádherná okolní příroda. Na malém území se zde nachází vysoké horské štíty, zelené louky, hluboké doliny i průzračné bystřiny, které lákají k výletům pěšky i na kole. V zimním období je oblast rájem zimních sportů.   Nedaleko najdete také archeoskanzen, nebo bešeňovské travertiny – unikátní lomy.  

     

    Co se zde léčí? Termální voda z Bešeňové má blahodárné účinky na lidský organismus, především na pohybové ústrojí, urologické a ženské problémy, má také kosmetické účinky.

     

    Další aktivity:

    Vitální svět: posílení imunitního systému, zbavení se stresů, relaxace a klid v duši -- inhalace, římská koupel, sauny, masáže, speciální lázně otevřené celoročně.

     

    Relax centrum: kvalifikovaní terapeuté vám nabídnou masáže, světelné terapie, solária, fitness, aerobik nebo také hernu či odpočívarnu.Komplex nabízí různé druhy ubytování, takže si vybere opravdu každý.

Dnešní horoskopy