Byt o rozloze 65 m², který je určen k pronájmu v centru staré Prahy v těsné blízkosti Staroměstské radnice, zařídili tak, aby se v něm budoucí nájemníci cítili ihned jako doma. Zároveň proměnu pojali velmi minimalisticky a prakticky.

Fotogalerie
25 fotografií

V bytě v srdci Prahy na Staroměstském náměstí jsme vsadili na neutrální, ale zároveň nadčasové elegantní tóny. V bytě najdete mnoho různých textur a struktur materiálů, které prostoru vždy dodají hloubku, a v celkovém dojmu koncept působí velmi sofistikovaně, jak si i byt na takto exkluzivní adrese zaslouží,“ komentuje proměnu interiérová designérka Bonami Nina Třísková. 

Obývací pokoj

Obývací pokoj o ploše 20 m² je zařízený velmi jednoduše. Důvod je prostý. V bytě jsou ještě původní prkenné podlahy a z okna pak dechberoucí výhledy na Týnský chrám. Aby vyniklo kouzlo těchto prvků, zvolili neutrální tóny s černými prvky. „V návrhu jsme se chtěli vyhnout škatulkám jako boho, scandi nebo glamour. Místo toho jsme zvolili současný modernistický interiér, stylizovaný dospělý design, který není ani dívčí, ani pánský,“ komentuje designérka.

 „Součástí obýváku je také komoda se zrcadlem. Taková kompozice bývá častější spíše pro ložnice nebo pro předsíně. V tomto případě však skvěle funguje i v obývacím pokoji, jelikož důmyslně nahrazuje více malých obrázků. Zrcadlo vytváří krásný efekt při průhledu do ložnice. Když se otevřou dvoukřídlé dveře, lze z postele pozorovat, jak se v něm odráží část obýváku. Všechno krásné v interiéru pak jeho obyvatelé vidí dvakrát,“ prozradila designérka Andrea Kroupová.

Ložnice

Ložnice svým zařízením ladí s obývacím pokojem. Světlé tóny a moderní jednoduchý nábytek dokonale propojují černé akcenty, a místnosti tak působí velmi vzdušně a prostorně. Díky posunutí postele blíže k oknu vnikl prostor pro komodu, která slouží jako noční stolek a jako bonus má dostatek úložných prostor. Nabízí i více místa na umístění dekorací, a dokonce se do ložnice o rozměru pouhých 15 m² vešel i malý pracovní kout.

Tip designérů:

Umístění obrázků je často velký oříšek. Pokud se vám nechce vrtat do zdi nebo si chcete vyzdobit místnost netradičně, můžete obrázek jen opřít o zeď. Je to stejně efektní, jednoduché a zároveň praktické.

Plánujete proměnu vašeho domova? Nábytek za skvělé ceny pořídíte na našem Blesk Bazaru!