Za dveřmi je přivítal chaos – hromada bot, bundy rozvěšené všude možně a před vchodem do obýváku překážely dvě koloběžky. „Předsíň je první místnost, kam v bytě vstupujete. Proto by měla působit příjemným dojmem – na vás i na vaše hosty,“ vysvětluje Lucie. „Dobře uspořádaná předsíň, kde má každá věc své místo, vám navíc ušetří nervy před odchodem z bytu,“ doplnila ji Pavlína. A jak nakonec dámy reprezentativní vizitky bytu dosáhly?

Fotogalerie
16 fotografií

Vše na svém místě

Poměrně prostorná obdélníková místnost trpěla nedostatkem úložného prostoru. K dispozici byly pouze malý otevřený botník a skříň, jejíž vršek byl zaskládaný krabicemi. Chyběly tady věšáky i police na odkládání klíčů a dalších nezbytností. Pavlína a Lucie jako vždy nejprve věci vytřídily. Zdaleka ne všechny totiž měly v předsíni co dělat, například dětské mikiny nebo ručníky.

Původní botník přesunuly Královny pořádku na chodbu před dveře a na jeho místo postavily věšákovou stěnu s háčky ve dvou úrovních, aby na ně dosáhli dospělí i děti. Mezi ní a dveřmi zároveň vzniklo místo, kde mohou děti parkovat koloběžky tak, aby nikomu nepřekážely. Do stávající skříně dámy doplnily police a vložné košíky. „Prostor ve skříních se vždy snažte maximálně využít. Pokud jsou v nich předvrtané otvory, není problém je osadit dalšími policemi,“ doporučuje Lucie.

Kam uložily Královny pořádku veškeré nezbytnosti a kde mají mít své místo klíče? Tuto a další proměny můžete zhlédnout v rámci seriálu Královny pořádku, který vysílá internetová televize Mall.tv.

Více se dozvíte také v časopise Blesk Bydlení. Aktuální vydání seženete na novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.