Tentokrát nás čekala opravdu veselá návštěva. Byli jsme se podívat, jak se v novém bytě zabydlela mamablogerka Klára Tomsová se svými dvěma roztomilými princeznami Vanessou a Emmou. Mladší Emmičku jistě znáte jako hvězdu televizní reklamy na její oblíbené batolecí mléko Hami, ve které si zahrála i se svojí maminkou. Ta má pod nickem bycoco na Instagramu přes 73 tisíc sledujících. Svoje fanynky inspiruje stylovým šatníkem, tipy pro děti a také vyladěným bydlením. Například do dětského pokoje navrhla sama několik kousků na míru, třeba postýlky-domečky nebo dekorativní polštářky. Pojďte se do jejich království podívat s námi.

Fotogalerie
14 fotografií

Prosluněná volba

Klára se v tomto roce stěhovala už podruhé. Se dvěma dětmi to muselo být náročné, přesto nelituje. „Vrátila jsem se z Turnova zpátky do Jablonce, kde jsem se narodila. Mám tady rodinu i přítele, takže se tu cítím víc jako doma,“ vysvětluje své poslední stěhování blogerka. „Když jsem se rozešla s otcem holek, chtěla jsem nejdřív zůstat poblíž. Ale takhle mi to víc vyhovuje a na víkend mu je klidně do Turnova dovezu.“ Nové bydlení je prý navíc mnohem příjemnější. „Dispozice je stejná, tedy 3+kk, ale předchozí byt byl skoro poloviční. Měla jsem pocit, že tam nemůžu dýchat, všechno bylo na jedné hromádce.“ Naopak do jabloneckého bytu se rodina zamilovala hned. „Zaujal nás na první pohled tím, jak je prosluněný. Působí vzdušným dojmem a dá se procházet kolem dokola. Díky tomu, že jde o starý dům, tu jsou vysoké stropy a moc se mi líbí také výklenek s oknem. I holky se tu zabydlely rychle. Při druhé prohlídce už tady lítaly a Vanesska říkala, že tu chce mít pokojíček,“ směje se Klára. Byt je v historickém domě, který se nedávno rekonstruoval. Zařízení bylo celé na majitelce, byt byl prázdný, pouze s kuchyňskou linkou a koupelnou. Naštěstí se obojí trefilo do Klářina vkusu. Další výhodou bylo, že mimo jedné skříně mohla do nového bytu přesunout veškeré vybavení, které koupila při prvním stěhování. „Měla jsem všechno nové, z domu jsem si nic nepřestěhovala. Všechno jsem tam partnerovi nechala kvůli holkám, aby se tam cítily dobře.“ Stěhování do jabloneckého bytu pak bylo bleskovou akcí. „Vrhli jsme se na to v pátek a v neděli jsme měli většinu hotovou. Chtěla jsem, aby to holky měly po víkendu u svého otce jako překvapení,“ vzpomíná Klára.

Vlastní návrhy

Právě dětský pokojíček nejvíc zajímá maminky, které bycoco sledují na Instagramu. Zaujmou hlavně krásné květinové samolepky. Ty se bez poškození podařilo Kláře přelepit ze stěny v předchozím bytě. K nim nechala vyrobit papírové pivoňky, které zdobí holkám postýlky. „Předtím jsme měli postýlky- -domečky z obchodu. Vadilo mi však, že jsou nízké a nemají vchod. Když jedna z holek usnula jinde, špatně se do postýlky dávala, aby se neprobudila. Nové domečky jsem měřila podle své výšky, takže mi vyhovují a holky v nich rády spinkají,“ říká blogerka a ukazuje nám i roztomilé polštářky ve tvaru Minnie, které si dala ušít podle vlastního návrhu. Klára má zkušenost také s navrhováním oblečení. Ve spolupráci s firmou Teddies navrhla kolekci ByCoco pro maminky a dcery – plavky, šatičky, tílka. Na svém Instagramu se ráda zabývá i módou a kosmetikou, nejen maminkovskými tipy. A její fanynky vedle dětského pokoje v jejím novém bytě nejvíc obdivují výraznou tapetu na stěně obýváku. „Fototapetu jsem chtěla už do předchozího bytu, ale protože nebyl takhle prosluněný, bála jsem se, aby tam černá nebyla moc tmavá. V ložnici jsem za postel dala také imitaci mramoru, jenže světlou. Právě ložnice je takové moje království, tam ráda relaxuji, mám tam po celém dni oddych, protože přes den se tam nedostanu,“ říká blogerka a uzavírá prohlídku svého bytu s tím, že posledním kusem nábytku, který jí ještě chybí, je jídelní stůl. Prý by nejradši oválný se zlatými nebo černými detaily. Jste na něj zvědaví? Sledujte účet @bycoco, Klára se pak jistě ráda novým stylovým úlovkem pochlubí.

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Bydlení 07/2021 Czech News Center