Přiznejte se, jak dlouho jste chystala terasu, aby byla tak úžasně vyladěná?

No, celou zimu je v tomhle pěkném stavu. Ba ne, teď vážně, chvilku to zabralo, odzimovat všechny ty věci. Ale já ji každý rok dělám pokaždé trošku jinou. Trochu mi v tom pomáhá, že sem tam něco podlehne plísni a musí se nahradit novým. Květiny, až na olivovník, který jsem od přátel dostala k narození Violky, ale pořizuji každou sezonu nové. 

Terasa nemá zakrytí, to se před deštěm vážně všechno schovává dovnitř?

Většina věcí ano, ale třeba koberec nebo futony na sezení, ty jsou outdoorové a měly by něco vydržet. Jen potom trochu déle schnou, nicméně jsou velmi užitečné a může si na nich v létě i malá hrát nebo se dá na nich pohodlně cvičit venku jóga. 

Bydlíte tu čtyři roky, dceři budou dva – co všechno změnil její příchod?

Změnilo se toho hodně, ono to tady jako úplně není baby friendly, terasa, schody... My jsme se snažili udělat kompromis v tom, aby to nebylo jen bezpečné a praktické, ale taky estetické, což v dnešní době naštěstí jde, protože je spousta firem, které dělají dětský nábytek a dekorace, které jsou funkční a zároveň vypadají dobře.

Fotogalerie
54 fotografií
Ale přišli jste o výstup na terasu.

Ano, stojí tam teď Violčino týpí, také jsme přišli o mejdanové koutky, třeba bar zmizel úplně, ale gril a vířivka se tu ještě úspěšně drží.

Všimla jsem si, že v jejím koutku bydlí  stejně pes.

To asi zná spousta maminek, připravíte pro dítě to nejlepší a ono si tam nehraje. Ještě že náš pes Frej to tam má rád.

Máte houpací síť s výhledem na hvězdy, která visí nad schodištěm, je na ni přístup po provazovém žebříku. Už jste v ní ležela?

No já určitě ne, já jsem s tímto projektem úplně nesouhlasila od začátku. Ono je ale dobré, když si chlapi realizují v bytě svoje projekty, oni pak přijdou na jiné myšlenky, obzvlášť když se mnou musel snášet celé těhotenství i šestinedělí nonstop doma. A je fajn, že Karol udělal celou domácnost jako chytrou, která se ovládá hlasem nebo přes aplikaci.

Jak to přesně funguje?

Většinu času bez problémů. Třeba jsme zrušili klíče, otevíráme oboje dveře hlasem, ale když se Karol zranil jednou při hokeji a měl sešitou pusu, tak se nemohl dostat domů. Je to ale perfektní, když třeba koukáme na filmy, tak zahlásíme režim KINO a zhasnou se světla, sjede plátno, zapne se projektor na jeden pokyn, to je pak velmi pohodlné. Ještě ten popcorn by nám mohla udělat. :)

Jste těsně pod střechou, jak řešíte přehřátí prostoru v létě?

Myslím, že už je dávno přežitek, že v podkroví je v létě horko, protože to vyřeší klimatizace. A taky máme skvělé žaluzie od firmy Invence. Ty se zavřou a vytvoří absolutní tmu, takže se malé odpoledne krásně spí a taky nepropustí teplo. Máme tu z jedné strany východ slunce, a západ vidíme dokonce ze dvou stran, byt je krásně prosvětlený. 

O to je asi bolestnější, že se budete muset stěhovat, protože už je vám to tu malé.

Bohužel nás to asi nemine, já bych nejradši tady vedle do bytu probourala zeď. Ale to bohužel nejde, tam zrovna bydlí majitel. Tak nás čeká asi pár prohlídek...

Letná byla vyhodnocena v evropské soutěži jako sedmé nejpříjemnější místo Evropy, co se týká sousedských vztahů. Umíte si představit, že se stěhujete jinam?

Doufám, že ne. Je to tu skvělé, mám to tu moc ráda. Sousedství, vztahy, celá čtvrť tu funguje úplně jinak. Slučují se tu starousedlíci s hipstery, je tu hodně cizinců, jsou tu hřiště plná dětí, které mluví různými jazyky. Mě to táhne blíž ke Stromovce, víc k přírodě. Snad najdeme něco podobně světlého a útulného, klidně i s terasou nebo vnitroblokem. Letná je pro mě domovem.