Martina Kopecká se psaní o životě ve stoletém domě, který svépomocí rekonstruují, věnuje už několik let. Na blogu Decór blanc ukazuje zajímavé inspirace z vlastního interiéru i kreativní DIY návody. A aby toho nebylo málo, v době, kdy si „odskočila“ na mateřskou, spustila svůj další projekt Zalito betonem.

Fotogalerie
36 fotografií

„Má neustálá potřeba dekorovat a vylepšovat náš dům mě přivedla na myšlenku výroby vlastních betonových mís, květináčů, svícnů a dekorací. Ještě jsem nenarazila na styl bydlení, kam by se beton nehodil. Umí být čistě surový i netradičně romantický,“ říká Martina o práci s netradičním materiálem.

„Navíc je beton úžasně tvárný a každý výrobek z něj je jiný. Vzhledem k tomu, že pracuje, nikdy nevytvoříte dva zcela identické kousky. Jde mi především o originalitu. Vyrábím beton v různých odstínech, ve vzhledu mramoru, černý nebo růžový. Na jeho barvení ráda používám vodou ředitelné krycí barvy od Balakrylu. Teď chystám betonové šperky a další nové produkty. Řídím se heslem: Když budete dělat to, co vás baví, ani jeden den už nebudete muset jít do práce,“ uzavírá s úsměvem sympatická maminka.

Martina navíc nejen sama tvoří, ale také učí ostatní. Právě s Balakrylem připravila návodný seriál Škola betonování, podle kterého si můžete betonovou dekoraci vyrobit i vy.

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Bydlení 06/2021 redakce