Veronika měla vždy slabost pro věci s kouzlem starých časů. Donedávna bydlela v bytě v Praze, kam se její styl příliš nehodil. Před dvěma lety se však s přítelem přestěhovali do jedné z nejstarších vesnic u nás s bohatou keltskou historií.

Novým útočištěm se jim stal letitý domek po dědovi. Partneři museli nejprve zvládnout rekonstrukci, poté se mohla Veronika oddat své vášni a zařídit bydlení v duchu časů dávno minulých.

„Je to mix českého, anglického a francouzského venkova, prostě co blešák a vetešnictví nabídnou,“ svěřuje se s úsměvem blogerka. Majitelku těší, když staré věci dokážou ještě sloužit, ať už v původní funkci nebo v nové roli. I když některé z pokladů jsou opravdu jen na ozdobu.

Veronika miluje staré porcelánové soupravy, oprýskané nádobí, mlýnky na kávu a různé drobné ozdobné předměty s patinou. „Lapačů prachu máme hodně, takže se musí víc uklízet. Do toho tři zvířátka, ale je to pro nás ten správný domov se svým kouzlem a duší,“ popisuje spokojeně svoje království. Sledujte na Instagramu Veroniku i vy a nechte na sebe dýchnout atmosféru doby našich babiček a prababiček.

Fotogalerie
14 fotografií

Článek pro vás připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka z Blesk Bydlení na duben 2021 Czech News Center