Design interiéru pro mladý kreativní pár v srdci historické části Kyjeva vznikl živelně. Po mnoha diskusích se majitelé s architektem dohodli na ústředním motivu, kterým je stálý pohyb.

Podkroví, které má čtvercový tvar, bylo navrženo s ohledem na koncepci pohybu. Ložnice, obývací pokoj, knihovna a koupelna obklopují kuchyň, která je historickým symbolem srdce domova. Obyvatelé mohou volně přecházet z jedné místnosti do druhé, protože na sebe navzájem navazují.

Vestavěná knihovna je postavená na zvýšeném pódiu, což umožnilo získat větší množství úložného prostoru. Modulární policové regály architekt pojal jako flexibilní řešení. Obyvatelé mohou geometrické vzory snadno měnit v závislosti na aktuálních potřebách. Velmi sympatický je také fakt, že celý prostor vznikl s minimálními náklady na stavební materiály.

Všechna okna v podkrovním příbytku se obrací na jihovýchod. Ložnici a obývací pokoj proto brzy ráno zaplaví přirozené světlo. Přestože je design interiéru relativně moderní, přiznané cihly a dřevo mu dodávají na hřejivé útulnosti.

Fotogalerie
18 fotografií