Design domu byl kvůli těsnému umístění u další zástavby a stálému větru poměrně výzva. V praxi to znamenalo vytvořit soukromí uprostřed vizuálního chaosu. Architekty to nakonec vedlo k tomu, aby dům obrátili dovnitř a směrem k neuvěřitelným výhledům do údolí.

Venkovský dům v podstatě tvoří čtyři opakující se hmoty, které spojuje vnější stěna. Střídáním hmot v malé struktuře architekti vytvořili celkem čtyři nádvoří. Ostře bílý exteriér má minimalistickou siluetu, aby vizuálně nerušil okolí.

Z venku nejsou vidět okna, a tak by se mohlo zdát, že je interiér domu tmavý a uzavřený. Opak je ale pravdou. Stavba je díky dvorkům plná přirozeného světla a zároveň velmi dobře chráněná před pohledy z ulice.

Každý pokoj se otevírá alespoň na jedno z nádvoří (některé místnosti až na tři najednou), díky čemuž vzniká příjemné bydlení propojené s venkem. Skleněné dveře na terasu jsou zarovnány tak, aby bylo možné vidět celé údolí.

Interiérové ​​prvky architekti úmyslně minimalizovali. Také barevná paleta a výzdoba jsou omezené. Interiér díky tomu působí pocitově mnohem větší. Jedinou výraznější ozdobou je bílá bezpečnostní roleta evokující krajku, která v noci chrání skleněné dveře na terasu.

Fotogalerie
17 fotografií