Mladá architektka na pozemku navrhla malou budovu, která nahradila polorozpadlou stavbu. K opláštění použila průsvitné polykarbonátové šindele. Zahradní místnost vytváří ideální prostor pro stolování nebo relaxaci v zahradě.

Celou střechu a dřevěnou rámovou konstrukci budovy kryjí bílé polykarbonátové šindele. Čtvercové panely se navzájem překrývají a připomínají šupinatou kůži plazů. Materiál se obvykle používá k opláštění malých zahradních konstrukcí, ale architektka chtěla, aby vypadal jinak. 

„Chtěli jsme dát materiálu novou vibraci,“ řekla Indra Janda. "Můj otec sám ořízl kousky opláštění do potřebného tvaru. Materiál je poloprůhledný, což je v létě i zimě pěkné. Navíc ve  dne a v noci dává úplně prostoru úplně jinou atmosféru.“

Budova je jednou ze čtyř staveb na statku a vytváří malé nádvoří. Zděná budova dostala novou podlahu. Její stěny jsou natřeny křídou a byla přidána nová nosná konstrukce pro hliněnou taškovou střechu. Právě zde našel své místo bazén.

Voda protéká mezerou v jedné ze stěn a spojuje se s jezírkem naplněným rostlinami v zahradě, což napomáhá přirozenému čištění vody.

Původní část budovy obsahuje saunu, šatnu, sprchu a toaletu. Vše je obsaženo v bloku, který je zasunutý pod dřevěný střešní nosník.

Originální zahradní domek zdobí šindele z polykarbonátu
Originální zahradní domek zdobí šindele z polykarbonátu
Autor: Tim Van de Velde