Paní Bohunka je v důchodu, ale pečuje o tříletou vnučku Kristýnu. Když bylo Kristýnce 11 měsíců, její mladá maminka náhle zemřela na mozkovou mrtvici. Rodina se rozhodla její orgány darovat, a zachránit tak alespoň další životy. Zůstaly po ní dvě děti. Dospělý syn šel bydlet ke svému biologickému otci a malá dcerka zůstala u babičky, protože otec Kristýnky krátce po opuštění vězení spáchal sebevraždu.

Paní Bohunka by si přála pokoj pro Kristýnku. Nyní spí spolu s vnučkou v ložnici, která slouží zároveň i jako dětský pokojíček. Ráda by nechala ložnici přepažit. V jedné části by vznikl obývák, v druhé prostor pro spaní. V původním obýváku by mohl vzniknout dětský pokojíček. Sama zrekonstruovala koupelnu. Po rozvodu si koupila i nový jednoduchý nábytek. Neví si ale rady se změnou dispozic a finance nazbyt vzhledem k důchodu také nemá.

Byt, ve kterém babička s vnučkou žijí, se nachází v panelovém domě. V bytě je koupelna a záchod s vyzděným a zrekonstruovaným jádrem, malá provizorní kuchyň, ještě menší šatna, chodba, obývák s herním koutkem a ložnice. Kromě dětského pokoje by babička s vnučkou uvítaly dostatek úložného prostoru, postel jako pro princeznu a koutek na hraní, který by později sloužil k učení. 

Designéry potrápily hlavně podlahy, které byly původně všeho druhu – jejich sjednocení znamenalo důkladné srovnání podkladů ve všech proměňovaných místnostech. V bytě chyběla samostatná ložnice (soukromý prostor) pro babičku i pokojíček pro Kristýnku. Úložné prostory byly řešeny ad hoc, a tedy ne vždy zcela prakticky a s důrazem na maximální využití prostoru. 

Do obýváku, kuchyně a ložnice babičky zvolili moderní současný styl v neutrálních tónech. Velmi světlá vinylová podlaha v dekoru běleného dubu dovolila použití trochu tmavších odstínů na nábytku. Designéři se drželi ladění tón v tónu a zůstali u příjemné barvy kávy v kombinaci s bílou a lehkými akcenty světle šedé či černé. Kristýnky pokojíček má lehký nádech skandinávského stylu, výchozí barevnou kombinací se stala jemná tyrkysová s okrovou. 

Premiéru dalšího dílu „Jak se staví sen – extra“ uvidíte na Primě v pondělí 27. ledna ve 21:35  a Jak se staví sen – tipy a triky ve 22:50.

Fotogalerie
23 fotografií