V zrekonstruovaném a rozšířeném zahradním bytě v severozápadním Londýně se nově nacházejí hliněné zdi a dostatek vestavěného úložiště. Projekt zahrnoval přestavbu stávajícího bytu, přidání bočního a zadního nástavce a novou zahradní dílnu, která slouží jako kancelář pro módní obchod.

Byt je vytvořen pro čtyřčlennou rodinu: majitelku, jejího manžela a dvě dcery. Důraz kladli na flexibilitu interiéru a maximální množství úložného prostoru. Prostor o rozloze 99 m2 se dělí na dvě zóny s obytnými a pracovními prostory, které mají vzadu výhled do zahrady. Vpředu se nacházejí koupelny, ložnice a užitné prostory.

Barvy a materiály byly pečlivě vybrány tak, aby odrážely bengálské kořeny majitelky a zároveň odkazovaly na čas, který strávila v Barceloně.

V zadní polovině bytu se do obytného prostoru otevírá otevřená kuchyně s posuvnými dveřmi od podlahy ke stropu a světlíkem. Z obývacího pokoje je výhled na mosaznou terasu s lemem z cihel a dílnu.

V kuchyni se nachází pohyblivý kuchyňský ostrov na průmyslových kolečkách, který lze zasunout do oblasti regálů, kde je umístěna trouba. To umožňuje klientům vytvořit velký otevřený prostor pro firemní večírky. V obývacím pokoji je vestavěná úložná stěna s regály a jsou zde skříňky v šesti různých odstínech bílé.

Hned vedle kuchyně se nachází malá ložnice, kterou lze také použít jako pracovnu, oddělenou posuvnými překližkovými dveřmi. Hlavní ložnice je laděna do uklidňujícího světle šedozeleného odstínu, podlahy jsou z dubového dřeva. Celou zeď lemuje jednoduchá mřížka vestavěných úložných skříní s malými černými úchyty.

Druhá ložnice, která je určena pro dcery, má dveře pro dospělé i pro děti označené červeně. V překližkové palandě s rozloženými stranami inspirovanými velrybí ploutví je také malá hrací plocha s úložnými zásuvkami.

Dílna z překližky, která stojí před velkými modrými dveřmi s kruhovými okny, je umístěna v zadní části zadní terasy a uprostřed je skládací stůl. Pro zajištění flexibility zde byla navržena černá otočná světla z měkké oceli, která umožňují čtyři různé konfigurace prostoru.

Fotogalerie
17 fotografií