Hlavním bodem programu bylo slavnostní vyhlášení diváka filmu Kajínek s číslem 600 000. Toho zadržela zásahová jednotka před týdnem v Palace Cinema v Praze po pouhých pěti týdnech promítání filmu v českých kinech. Na Filmparty pak obdržel ceny.

„Tímto způsobem děkujeme všem divákům filmu a vylosovaného návštěvníka bereme tak trochu jako jejich zástupce,“ říkal Petr Jákl už při jeho zadržení. Pouze jubilejní divák si ale může užít všechny ceny, kterým vévodí půjčení luxusního auta na víkend a VIP vstupenka na boxerskou show Mika Tysona v Praze spolu s Tysonovou boxerskou rukavicí.

Křtila se kniha o filmu Kajínek

„Máme ještě připravené ceny pro diváka, který bude mít pořadí 750 000. Věříme, že lidé budou na film stále chodit a že nám ceny nezůstanou na ocet,“ zadoufal ještě Jákl. Stejný úspěch jako film, má i kniha Kajínek, která vznikla podle scénáře. Ta vyšla již v polovině srpna a během krátké chvíle na pultech se jí prodalo několik tisíc kusů. Na Filmparty ji slavnostně pokřtila Tatina Vilhelmová s Petrem Jáklem.

„Toto je kniha podle scénáře filmu. Nemá, snad kromě jména Kajínek, nic společného s knihou Pepy Klímy a Janka Kroupy,“ upřesnil Petr Jákl. Rok po dokončení natáčení thrilleru Kajínek, se tvůrci vrátili do staré věznice v Mladé Boleslavi a s Lucií Bílou a Kamilem Střihavkou zde natočili videoklip k ústřední písni filmu Samota. Píseň složil Noid, textařem se stal vítěz veřejné soutěže o slova k písni Lukáš Procházka. Lukáš Procházka, který se jinak živí jako architekt, se spolu s Klárou Slámovou stali kmotry videoklipu, který si na Filmparty pokřtil sám jeho režisér Marek Dobeš.

Fotogalerie
6 fotografií