Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Producent Melounek (†53): Ukradli mi Kotka s Mádlem

/
  • Fotografie
    Fotografie (internal)
    4. září 2010 ● 05:30

    Nebylo mnoho věcí, které by producent Pavel Melounek (†53) nepřešel mávnutím ruky. Jedna se ale našla. Až do své náhlé smrti nezapomněl na to, jak mu režisér Karel Janák (39) ukradl jeho objev – hereckou dvojici Vojtu Kotka (22) a Jiřího Mádla (23). Ty proslavil ve svém nejúspěšnějším filmu Snowboarďáci.

    Při konkurzech na film Snowboarďáci se Melounek s Janákem okamžitě shodli na Vojtovi Kotkovi. „Jirka Mádl přišel na konkurz a Karel Janák ho nechtěl. Ale Pavel si postavil hlavu a řekl, že bez něj film produkovat nebude,“ svěřil Blesku Melounkův společník David Prudký.

    Při natáčení ovšem nastaly komplikace. „Na závěr přišla dvoudenní vichřice a já prosil o další natáčecí dny. Pavel Melounek řekl, že v žádném případě, že jsem měl 40 dní a měly mi stačit. Hrozně jsme se pohádali a já prohrál,“ svěřil Karel Janák.

    629229:gallery:true:true

    Když pak režisér přišel s nápadem na další film Rafťáci, s Pavlem Melounkem a jeho společností Whisconti už spolupracovat nechtěl, zato Vojtu Kotka a Jiřího Mádla si odvedl. „Vytvořil jsem vlastní producentský tým. S Pavlem jsme si to ale po letech všechno vyříkali a dá se říct, že jsme byli kamarádi,“ uzavřel Janák.

     


     

    Poslední rozloučení s Pavlem Melounkem (†53) se koná v pátek 10. září ve 13 hodin v obřadní síni v Českých Budějovicích. Odtamtud producent pocházel a žije tam i jeho rodina. Přátelé a spolupracovníci mu poslední sbohem řeknou o dva dny dříve v pražské restauraci Mánes. Na místě, kam Pavel rád chodil a pořádal tam i křty a večírky svých fi lmů, se sejdou v 16 hodin.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

mujboze: ...ve sklenici vody na sobotu, aby bylo vo čem psát, dyž teda natáh brka... ( jasně, kdo se toho jako vždy chytl - no přeci - můj bože )

(04. 09. 2010 10:06)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy