Letní měsíce a s nimi spojená vedra mnoho z nás nutí přemýšlet nad pořízením klimatizace. Představa toho, že doma máme příjemnou teplotu, zatímco venku panuje nesnesitelné horko, je velmi lákavá. Je však reálná, pokud bydlíme v bytě? Samozřejmě, i do bytu lze dnes bez problémů nainstalovat klimatizaci.

Nejběžnější variantou do bytu je nástěnná klimatizace s vnitřní jednotkou umístěnou na stěně v místnosti, kde chcete zařízení používat. Hlavní výhody tohoto modelu spočívají ve snadné instalaci a relativně nízké náročnosti na provoz i spotřebu.

Základní otázkou bývá, kam umístit venkovní jednotku. Ideální řešením je balkon nebo lodžie. Pokud jste v posledním patře, může být jednotka umístěná také na střeše. Nepřipadá-li v úvahu žádná z těchto možností, pak často bývá nejlepší variantou mobilní klimatizace.

Typů klimatizací a možností jejich instalace je celá řada. Možná právě váš byt má některá specifika, která budou muset být při výběru a montáži klimatizace zohledněna. Nechte si proto poradit od odborníků, jakou klimatizaci zvolit do bytu.