Pravidelný pohyb je zdraví prospěšný a doporučují jej všichni lékaři napříč odbornostmi. Oblíbené sportovní aktivity, jako jsou chůze, běh, cyklistika nebo plavání, nám pomáhají udržet pohyblivost těla a podporují správnou funkci srdce a krevního oběhu. Podporují nás také v boji se stresem nebo nadbytečnými kily.

Časté cvičení však může klouby jednostranně namáhat nebo přetížit. Mladší sportovci se často soustředí hlavně na svou výkonnost a nemyslí na rovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem. Starší zase zapomínají, že s postupujícím věkem musí brát v úvahu změny kloubní struktury a správnou péči o pohybový aparát.

Jak předejít kloubním obtížím?

Před každým sportovním výkonem je klíčové zahřátí těla vhodným cvičením a chůzí. Tím se zvýší průtok krve a klouby budou lépe připraveny na námahu. Po cvičení je zase důležité končetiny a tělo důkladně protáhnout, abychom podpořili regeneraci svalů a kloubů a předešli jejich ztuhlosti a dalším nepříjemnostem.

Udržovat klouby a chrupavky v optimálním stavu pomáhá také vyvážená strava. Každý sportovec, od amatérů až po profesionály, musí dodávat svému tělu potřebné živiny, tedy bílkoviny, sacharidy i tuky ve správném poměru. Strava musí být bohatá na minerály a vitamíny, s vysokým podílem čerstvého ovoce a zeleniny.

Autor: NaturaMed Pharmaceuticals

Kdy při sportu užívat kloubní výživu?

Pokud jste si oblíbili sport, který klade na klouby zvýšené nároky, nebo patříte ke střední či starší generaci, měli byste si párkrát za rok dopřát kúru v podobě kloubní výživy. Rozhodně si však doplněk stravy na klouby pořiďte hned, jakmile zpozorujete první příznaky problémů.

Na trhu je řada různých přípravků pro výživu kloubů, ať už v podobě tablet či kapslí, sirupů a gelů, nebo jako rozpustný prášek do vody. Kritériem pro výběr by mělo být především složení a také způsob užívání. Při dnešním hektickém životě chce málokdo užívat nějaký přípravek víckrát denně nebo polykat několik tablet najednou. Ideální je jedna tableta za den, jako je to u norského produktu Movisan Kolagen II.

Movisan Kolagen II má vysokou účinnost

Tato kloubní výživa však nevyniká pouze jednoduchostí užívání. Jedinečná je i svým složením. Obsahuje totiž nativní formu kolagenu. To znamená, že kolagen není chemicky ani tepelně upravený a zachovává si svou přirozenou strukturu. Oproti tomu běžně dostupné přípravky často obsahují hydrolyzovaný kolagen, jehož struktura byla procesem hydrolýzy změněna. Movisan Kolagen II se tak vyznačuje vyšší biologickou aktivitou a lepší vstřebatelností.

Autor: NaturaMed Pharmaceuticals

Movisan Kolagen II pomáhá udržovat zdravé klouby a chrupavky, které jsou zásadní pro správnou funkci pohybového aparátu. Kromě nativního kolagenu obsahuje i další účinné složky, jako je Boswellia serrata, kyselina listová, mangan a patentovaná látka HAPLEX Plus. Pravidelným užíváním Movisanu Kolagen II podpoříte pohyblivost svých kloubů, zbavíte se nepříjemných pocitů a budete si vychutnávat svůj oblíbený sport a volnost pohybu.

V rámci zaváděcí akce si můžete tento skvělý produkt z Norska vyzkoušet na měsíc zadarmo. Uhradíte pouze 49 Kč za poštovné a balné. Klidněte zde a Movisan Kolagen II vám dorazí přímo do schránky, a co je důležité, bez jakýchkoli závazků.