Pondělní den přinese nejvyšší teploty z celého týdne a, to díky teplému jihovýchodnímu proudění. Bude polojasno až oblačno, na horách během dne ojediněle přeháňky. Ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačností a mlhy,  hlavně na severu a severovýchodě objeví přeháňky nebo slabý déšť. Teploty v noci se pohybovaly od osmi do čtyř stupňů nad nulou, při malé oblačnosti a uklidnění větru na některých místech klesly k nule. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 stupňů. Tam, kde vydrží dlouho mlha nebo nízká oblačnost, nepřekročí deset stupňů Celsia.

V úterý bude oblačno až zataženo, přeháňky, na vrcholcích hor sněhové. Ráno a dopoledne ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy.  Ranní teploty 7 až 2 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, na východě kolem 12 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, v okolí Šumavy ojediněle přeháňky, na vrcholcích sněhové. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy. Ranní teploty 7 až 2 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. 

Sledujte radar Blesku

Od čtvrtka budou noční teploty klesat pod bod mrazu

Od čtvrtka se budou po ránu, při malé oblačnosti, teploty zastavovat pod bodem mrazu, ojediněle pozor i na mrznoucí mlhy. Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na vrcholcích hor sněhové. Ráno a dopoledne ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy.  Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 7 až 11 °C.  V pátek bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy. Ranní teploty 1 až -4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. 

Z víkendu bude méně oblačnosti v sobotu

Také víkendové noční teploty budou místy klesat pod bod mrazu, nejvyšší odpolední teploty ale stále budou atakovat 12 °C. V sobotu se můžeme těšit až na 10 hodin slunečního svitu. V sobotu bude polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ráno a dopoledne ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. 

První výhledy počasí na Velikonoce

Velikonoce nemají pevně stanovené datum - v kalendáři může Velikonoční neděle připadnout na jakýkoli den od 20. března do 25. dubna. Za uvedené období možného výskytu Velikonoc vzroste průměrná denní teplota v pražském Klementinu z 5,4 °C na 10,2 °C. Proto jsou i teplotní extrémy na jarní svátky v širokém rozmezí - nejvyšší teplota vzduchu během Velikonoc byla v Praze naměřena 23. dubna roku 1968 a vystoupila na 30,9 °C, naopak ty nejnižší na stanici Desná Souš z 21. března 1962 -18,5 °C, v roce 2012 na Jizerce klesla rtuť teploměru 8. dubna k -20,5 °C. 

Letos Velikonoční neděle připadá na 31. března. Výhledy počasí, které počítají teplotní a srážkové odchylky od dlouhodobého normálu na několik týdnů dopředu, ukazují, že teplotní odchylka i na konci března bude zůstávat kladná a že letošní Velikonoce tak budou připomínat počasím svátky jara. Ne jako v roce 2013, kdy Velikonoce připadly na stejné dny jako letos, a na Moravě a ve Slezsku napadlo nejvíce sněhu v nížinách za celou zimu.

Video
Video se připravuje ...

V Řepiších na Frýdecko-Místecku museli hasiči tahat linkový autobus z příkopu. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
36 fotografií