Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vivo X100 Pro přináší funkce, které každého promění v profesionálního fotografa

1. března 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Profesionálně působící fotografie už nejsou doménou těch nejzkušenějších fotografů s drahým vybavením. Zobrazovací technologie v mobilních telefonech kráčejí vpřed mílovými kroky a pozadu nezůstává ani softwarová podpora. Díky inovativním režimům se s novým vivo X100 Pro nemusíte bát pořizování efektních portrétů, krajinek nebo makro fotografií.

Dnešní chytré telefony nejsou jen zařízeními pro komunikaci, ale staly se také nepostradatelnými nástroji pro zachycování vzpomínek a umělecké tvorby prostřednictvím fotografií. S rostoucími nároky na kvalitu fotografií a touhou po profesionálních výsledcích se vývoj mobilní fotografie neustále posouvá kupředu. A právě v této době přichází společnost vivo s prémiovým smartphonem X100 Pro, posouvajícím hranice možného.

Smartphone jako takový je vybaven špičkovými fotografickými technologiemi, čtveřicí inovativních objektivů i výkonným obrazovým čipem. Ve spolupráci se silným hardwarem ale funguje i bohatá nabídka pomocného softwaru, který dále rozšiřuje možnosti použití fotoaparátů. Například nová funkce Multifokální portrét, vyvinutá ve spolupráci se společností ZEISS, přináší do smartphonu řady X širokou škálu možností pro zachycení fotografií. Funkce umožňuje uživatelům snadno a efektivně zachytit profesionálně vypadající portréty v různých situacích, ať už se jedná o cestování, každodenní okamžiky nebo uměleckou tvorbu.

Autor: Michael Portillo ZEISS

Nespočet ohniskových vzdáleností

Jedním z klíčových prvků Multifokálního portrétu je také jeho schopnost nabídnout uživatelům širokou škálu ohniskových vzdáleností, které jsou obvykle k dispozici pouze díky profesionálním objektivům. Od širokoúhlých 24 mm, které jsou ideální pro zachycení krajiny, přes klasické 35 mm pro pouliční portréty, 50 mm pro perspektivu, kterou vidíme normálníma očima, až po 100 mm pro detailní záběry z velké blízkosti, mají uživatelé ve svých rukou kompletní soubor nástrojů pro tvorbu výjimečných portrétních snímků.

Režim Multifocal Length Portrait v X100 Pro v kombinaci s každou ohniskovou vzdáleností a výchozím nastavením ZEISS Style Portrait jako zkušený rádce přináší do fotografií dodatečnou hloubku a kvalitu. Tím snímek zkrášlí o doporučené možnosti barev a styly bokeh. Uživatelé mohou vybírat z různých stylů bokeh, které odrážejí estetiku klasických portrétních objektivů ZEISS, a tak přidat svým snímkům unikátní vzhled a atmosféru. Pro různé potřeby slouží různé varianty rozmazání. Distagon Style je třeba vhodný pro cestování nebo kreativní focení krajiny, Biotar Style zase uplatníte při focení na střední vzdálenost u portrétů osob nebo prvků přírody.

Autor: Michael Portillo ZEISS

Multifokální portrét ZEISS vivo X100 Pro je nejen významným technologickým pokrokem v oblasti mobilní fotografie, ale také uměleckým nástrojem, který posouvá hranice kreativity uživatelů a umožňuje jim zachytit krásu a jedinečnost každého okamžiku. S touto inovativní funkcí se firma vivo posouvá směrem k dosažení profesionálních výsledků v mobilní fotografii a otevírá nové možnosti pro tvorbu a sdílení fotografických zážitků v roce 2024.

Novinka vivo X100 Pro je u prodejců dostupná za doporučenou maloobchodní cenu 26 999 korun.