Patří ananas na pizzu? Slavný šéfkuchař šokoval: Je výborná! Hlasujte zde
Velký poprask vzbudil slavný pizzař z italské Neapole Gino Sorbillo. Ten pobouřil mnoho svých krajanů i kolegů, když zařadil pizzu s ananasem na menu své restaurace a je podle něj vynikající. Svým krokem si ale proti sobě poštval mnoho lidí a někteří mu dokonce doporučili, aby se radši odstěhoval z Itálie.
Pizzu ve všech možných variacích milují lidé po celém světě. Přestože každému na ní chutnají jiné ingredience, najde se jedna přísada, která všechny milovníky spolehlivě rozdělí na dva nesmiřitelné tábory. Samozřejmě jde o ananas!
Mnohými nenáviděnou pizzu s ananasem na menu své neapolské restaurace nově zařadil i slavný pizzař Gino Sorbillo. „Nezlobte se na mne, víte, že lpím na tradicích. Ale chci to zkusit, a tak jsem tu pizzu zařadil na menu,“ nechal se Ital slyšet ve videu, kde pizzu s anananesem ochutnává. „Přísahám vám, že je vynikající,“ připustil s chutí kuchař.
Někteří se s jeho nápadem ztotžnili. „Myslím, že od vás by chutnala skvěle,“ vyjádřil Sorbillovi jeden z fanoušků podporu.
Většinu Italů ale slavného kuchaře ale naštval. „Zhřešil jsi, Sorbillo. Tohle můžeš dělat v Londýně, New Yorku, ale ne v Neapoli!“ běsnil jeden z fanoušků. „Přestávám tě sledovat,“ komentoval příspěvek další. Většina Sorbillových kritiků upozorňovala na to, že kuchař se k zařazení pizzy s ananasem na své menu rozhodl jen kvůli zvýšení dosahu na sociálních sítích a marketingu jeho podniku.
Německý deník BILD poukázal na to, že byl právě slavný kuchař, kdo se před časem zasadil o to, aby „umění na výrobu neapolské pizzy“, která se ve městě podle legendy připravuje už od roku 1889, bylo zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. To se uskutečnilo v roce 2017.
Sorbillo se před časem proslavil svou restaurací v historickém centru Neapole. Za vyhlášenou pizzou se do města sjíždí jak místní, tak turisté ale i známé osobnosti. Nedávno podnik navštívil herec Willem Dafoea, slavný tenista Novak Djokovičnebo kolumbijský zpěvák Maluma. Kdo nechci do Neapole, může Sorbillův kulinářský um ochutnat třeba v americkém Miami nebo japonském Tokiu.
A tu já mám ráda Ale většinou s ananasem na pizze všude šetří