Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bestie Pilčík nebo rakouské zrůdy Priklopil a Fritzl: Šílenci věznili dívky jako sexuální otrokyně!

  • Autor: jel - 
    26. 3. 2023
    05:00

    Před 25 lety byla cestou do školy unesena tehdy desetiletá Natascha Kampuschová. Tyran Wolfgang Priklopil ji ve sklepě věznil osm let, než se dívce podařilo utéct. Hrůzný případ tehdy vzbudil velký rozruch. Bohužel není ojedinělý. Šílených věznitelů, kteří roky drželi své oběti a ubližovali jim, bylo více a objevili se i u nás. Podívejte se na několik dalších podobně otřesných kauz.

  • 1.Natascha Kampuschová

    Natascha Kampusch Natascha Kampusch | Profimedia.cz

    Nataschu Kampuschovou unesl jako desetiletou Wolfgang Priklopil 2. března 1998. Dívku během cesty do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt donutil nastoupit do své bílé dodávky se zatmavenými okny a odvezl ji do svého domu ve Strasshofu. Tam pro ni měl připravenou speciálně upravenou celu, zřejmě celou akci plánoval dlouho dopředu. Podle znalců Priklopil trpěl perfekcionismem, kterým maskoval vlastní traumata a zřejmě si chtěl z dívky vychovat ideální partnerku.

    Ve speciálně upravené místnosti pod garáží Natascha trávila většinu času. Vchod uzavíraly zvukotěsné trezorové dveře, zvenčí pečlivě zamaskované. Postupem času ale únosce začal dívce důvěřovat a ona se směla pohybovat i po domě. Musela být ale polonahá, aby nemohla utéct. Ze stejného důvodu jí dával i málo jídla. Priklopil také dívku ponižoval, nutil ji dělat těžkou práci, oholil jí hlavu, bil ji a svazoval a znásilňoval. Šílené peklo snášela dlouhých 3096 dní.

    Útěk

    Časem krutý věznitel pouštěl Nataschu i mimo dům a někdy s ní šel dokonce i na veřejnost. Utéct mu ale dívka nedokázala. Vše se změnilo až 23. srpna 2006. Toho dne spolu s Priklopilem čistila na zahradě domu jeho auto. V jednu chvíli únosci zazvonil v kapse mobil. Kvůli hluku vysavače muž poodešel stranou. Natascha se konečně dostala ze svého strašného vězení. 

    Než do domu přijela policie, Priklopil se vydal dívku hledat. Později téhož dne spáchal sebevraždu. Natascha později napsala o tom, co prožila, knihu. Jako odškodnění od státu dostala dům, kde ji tyran věznil.

    Video  Ukradené dětství Nataschy Kampuschové  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Elisabeth Fritzlová

    Elisabeth Elisabeth | archiv Blesku

    Další hrůzostrašný a neméně známý případ se odehrál také v Rakousku. Josef Fritzl 28. srpna 1984 nalákal svou tehdy osmnáctiletou dceru Elisabeth do sklepa domu v  Amstettenu. Tvrdil jí, že potřebuje pomoci s opravou dveří, dívku ale omámil chemikáliemi a uvěznil. Dceru donutil napsat dopis matce, že se přidala k náboženské sektě. 

    Z šíleného sklepního vězení se nebohá Elisabeth nedostala dlouhých 24 let. Během té doby ji bestiální otec týral a znásilňoval, zplodil s ní celkem sedm dětí. Jedno z nich zemřelo a tři z nich žily nahoře v domě s ním a jeho manželkou, které tvrdil, že děti na prahu jejich domu nechala sama Elisabeth. 

    Odhalení

    Holčička Kerstin, která byla také vězněna ve sklepě, v dubnu 2008 upadla do bezvědomí a Elisabeth přesvědčila krutého tyrana, aby dítě odvezl do nemocnice. Lékařům se celá věc zdála podezřelá a informovali policii. Fritzl sice trval na své výpovědi, že dcera žije v sektě, a předal kriminalistům nejnovější dopis od Elisabeth. Církevní hodnostář pro sledování sekt se ovšem domníval, že taková sekta nejspíš neexistuje, a navíc uvedl, že má z dopisu dojem, že byl diktován.

    Elisabeth následně přesvědčila Fritzla, aby ji vzal za dcerou do nemocnice. Chtěl před všemi předstírat, že se dcera sama od sekty vrátila. Policie je ale zadržela. Roky vězněná žena nejprve nechtěla ani vypovídat, měla obavu, že jí policie neuvěří. Kriminalisté jí ale zaručili bezpečí před bestiálním otcem a ona nakonec popsala 24 let pekla, které prožila.

    Video  Josef Fritzl. Přes dvacet let věznil a znásilňoval vlastní dceru, zplodil s ní sedm dětí  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Jaycee Lee Dugardová

    Takto Jaycee vypadala, když ji Garrido unesl Takto Jaycee vypadala, když ji Garrido unesl | Profimedia

    Jedenáctiletá Američanka Jaycee Lee Dugardová šla 10. června 1991 na zastávku autobusu, aby se dostala do školy. Po cestě u ní zastavilo auto a ona se domnívala, že řidič se potřebuje zeptat na cestu, ten ji ale omráčil paralyzérem a odvezl. Únos viděl z okna nevlastní otec dívenky a vyrazil za autem na kole, bohužel se mu však ztratili.

    Dívenku unesli a osmnáct let věznili šílení manželé Phillip a Nancy Garridovi. Holčičku drželi v chatrči na zahradě jejich domu. Asi týden po únosu Garrido dívenku poprvé znásilnil. Vynucený sex se během let vězení mnohokrát opakoval, věznitel s dívenkou zplodil dvě děti. Ty Jaycee porodila v hrozných podmínkách a stejně jako ona musely žít v chatrči na zahradě. Garrido byl také závislý na metamfetaminu a během dlouhých drogových jízd nutil holčičku, aby mu dělala společnost a znásilňoval ji. Nancy nebohou dívku nepropustila, ani když byl její manžel ve vězení.

    Později směla Jaycee vyjít na veřejnost i s dcerami. Garridovi předstírali, že všechny tři jsou jejich dcery. 

    Odhalení

    Na vše se přišlo, když Phillip Garrido s Jaycee a dcerami přišel do vysokoškolského kampusu a žádal tam o možnost uspořádat náboženskou akci. Ženě, s níž jednal, přišlo, že se dívky chovají divně. Jaycee ze začátku s policií vůbec nespolupracovala, vykazovala známky stockholmského syndromu a tvrdila, že se skrývá před manželem, který ji týral a podobně.

    Za své utrpení dostala Dugardová v roce 2009 od státu Kalifornie odškodnění ve výši 20 milionů dolarů (v tehdejší době asi 410 milionů korun). Napsala také paměti nazvané A Stolen Life (Ukradený život), v nichž líčí, jak žila a co cítila, než se dostala na svobodu.

    Video  Unesená dívka Jaycee Dugardová. Osmnáct let týrání a věznění  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Daniela vězněná Hubertem Pilčíkem

    Danieulu držel Pilčík v tomto zařízení Danieulu držel Pilčík v tomto zařízení | Blesk – Z. Schnapka, Muzeum PČR, Prima TV, Česká televize

    Podobný případ se stal i na západě Čech v tehdejším Československu. Hubert Pilčík (†59) byl v Senci, kde žil, oblíbený. Sousedy bavil historkami, tvrdil, že přežil potopení Titanicu, byl to bylinkář a ostatním pomáhal. Nikoho v obci by nenapadlo, že je ve skutečnosti brutální vrah a násilnický věznitel.

    Pilčík předstíral, že je převaděč a pomáhá lidem dostat se přes hranice. Osoby, které chtěly prchnout před komunistickým režimem, pak chladnokrevně zavraždil a okradl. 

    Utéct na Západ chtěl i Emanuel Balley s dcerou Renátou a dvanáctiletou neteří Danielou. Rodina si byla jistá, že se blízkým podařilo uprchnout, jako důkaz měli několik dopisů psaných rukou Daniely. 

    Hrůzná pravda

    To, že Hubert Pilčík je ve skutečnosti strašná bestie, vyšlo najevo v roce 1951. V jeho domě se našly věci lidí, kteří měli údajně úspěšně prchnout za hranice. A hlavně tam byla malá Daniela.

    Tu Pilčík po dobu více než dvou měsíců držel více než 16 hodin denně vždy řemeny připoutanou k prknům. Aby nebyl slyšet její křik, zhotovil na její hlavu bednu s dvojitými stěnami, které vyplnil hadry. Víko opatřil kovovou trubičkou pro přívod vzduchu, kterou musela mít dívka během věznění v ústech. Nebohou Danielu Pilčík pravidelně znásilňoval. 

    Kriminalisté šíleného převaděče obvinili z pěti vražd, domnívají se ale, že jich bylo mnohem více. Kolik přesně, už se ale nikdy nezjistí. Pilčík zemřel krátce po zatčení ve vězení. Měl spáchat sebevraždu. Poslední zprávy ale naznačují, že to mohlo být jinak. Více si o tom můžete přečíst zde.

    Video  Hubert Pilčík – převaděč na smrt, jehož hlava skončila uložena v Ústavu soudního lékařství  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 5.Amanda, Michelle a Gina

    Tři ženy, které roky Castro věznil. Zleva: Amanda, Gina a Michell Tři ženy, které roky Castro věznil. Zleva: Amanda, Gina a Michell | Profimedia

    Poslední případ se odehrál v americkém Clevelandu. Mezi lety 2002 až 2004 Ariel Castro unesl postupně tři mladé dívky Michelle Knightovou, Amandu Berryovou a Georginu „Ginu“ DeJesusovou, v době únosu jim bylo 21, 17 a 14 let. Nejmladší dívka se v době svého únosu přátelila s dcerou Ariela Castra!

    Všechny tři dívky tyran unesl tak, že jim nabídl svezení, pak je ale ve svém domě uvěznil a roky je trýznil a znásilňoval. Michelle Knightovou nikdo dostatečně nehledal, obecně se všichni domnívali, že utekla, dvě nezletilé dívky byly po celou dobu v pátrání a média jejich zmizení pravidelně připomínala.

    Ženy si po celou dobu strašného vězení vedly deníky, v nichž popsaly strašné zneužívání, vyhrožování zabitím a další příšerné věci. Castro je držel často odděleně, připoutával je, zavíral ve tmě .

    Michelle popsala, že byla několikrát po znásilnění těhotná, Castro ji ale surovým bitím a hladověním přivedl k potratu. Kvůli bití také Michelle přišla o sluch v jednom uchu. 

    Amanda v roce 2006 porodila v hrozných podmínkách dítě. Asistovat u porodu jí musela Michelle a Castro jí vyhrožoval, že pokud novorozeně nepřežije, zabije ji. 

    Útěk

    Amandě se podařilo utéct i se svou dcerou 6. května 2013. Když Castro odešel z domu, Amanda si všimla, že věznitel nezamkl hlavní dveře domu. Druhé, prosklené dveře, ale zamčené byly. Amanda bušila do skleněných dveří, aby zalarmovala sousedy a volala o pomoc. Záchrana nakonec přišla a ona i s dcerou utekly a přivolaly policii, která zachránila i zbývající dvě ženy. 

    Zarážející je, že později několik sousedů vypovědělo, že k domu Ariana Castra volali policii, protože viděli něco podezřelého, například nahou ženu na zahradě, kriminalisté ale prý nepřijeli.

    Castro byl odsouzen na doživotí, ale v září 2014 zemřel ve své cele. Spáchal sebevraždu oběšením. Existuje ale podezření, že se oběsil omylem při masturbaci. Našli ho totiž s kalhotami u kotníků.

  • 6.Galerie:

MarekC ( 26. března 2023 13:53 )

Zapomněli jste ještě minimálně na jednu příšeru. Josef Šablatůra, který věznil svou dceru a měl s ní několik dětí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání