Konflikt mezi Sabinou V. (22) a jejím přítelem Robertem N. (22) vzplála na ubytovně v pražském Hloubětíně 19. září 2021 kolem půl jedenácté v noci. Během hádky popadla žena nůž a podle obžaloby se slovy „Já tě zabiju!“ se vrhla na partnera. Pravou rukou ho ohrožovala nožem, levou ho bila do hlavy. Pak ale popadla nůž i do druhé ruky a snažila se do přítele zabodnout oba.

Jedním z nožů ho skutečně zasáhla do hrudníku. Kromě jiného mu přeťala mezižeberní tepnu, způsobila mu tak silné krvácení. Vážně zraněnému Robertovi N. se podařilo z bytu utéct a od svého známého, který bydel na stejné ubytovně jen o pár bytů dál, si přivolat záchranku. Robertova zranění byla velmi vážná, jen díky včasné lékařské pomoci se podařilo mladému muži zachránit život.

Na dotaz soudkyně Lenky Cihlářové, jestli s partnerem měli dlouhodobé neshody, obžalovaná Sabina V. odpověděla: „Vždycky, když se napil, shazoval mě a obouval se do mě, že jsem k ničemu. Ten večer jsme dost pili, ze začátku bylo vše v pohodě, ale později se opět do mě opřel a urářel mě . Hádali jsme se, byl na mě sprostý, pokud si pamatuju, facku jsme mu dala první já, a pak jsme se začali prát. Váleli jsme se po zemi, že bych vzala nůž a bodla ho, si nevzpomínám, byla jsem opilá a zřejmě jsem jednala v afektu,“ řekla soudu obžalovaná. Rozsudek ve čtvrtek nepadl, Sabina V. se po konzultaci s obhájkyní rozhodla předvolat další svědky. Za pokus o vraždu jí hrozí až 18 let vězení.

Fotogalerie
3 fotografie