Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Urážel Gretu a teď bručí ve vazbě: Kontroverzní influencer je viněn ze znásilnění i obchodu s lidmi

Autor: pma, ČTK, inf - 
12. ledna 2023
22:10

Za údajné znásilnění a obchod s lidmi byl před nedávnem zadržen v Rumunsku britsko-americký influencer Andrew Tate. V úterý soud v Bukurešti zamítl jeho odvolání a uvedl, že spolu se svým bratrem Tristanem zůstane Tate i nadále ve vazbě. Bývalý kickboxer trvá stále na své nevině.

Rumunská policie šestatřicetiletého influencera zadržela 29. prosince loňského roku. Stalo se tak poté, co byly v jeho luxusním sídle objeveny zbraně, obří suma peněz, ale i několik dívek, které Tateovi měly sloužit jako sexuální otrokyně a vytvářet pornografický obsah určený pro zpoplatněné webové stránky. Ženy měly být podle jistých zdrojů psychicky týrány a po těle měly mít i vytetovaný vzkaz: „Vlastněno Tateem“.

Spolu s influencerem byl zatčen i jeho bratr Tristan a dvě Rumunky, bývalá policistka a Tateova přítelkyně. Původně 24hodinovou vazbu jim soud prodloužil na 30 dní, proti čemuž se čtveřice odvolala. Soud ale jejich požadavku nevyhověl.

Video  Rumunský influencer Andrew Tate neprožívá dobré období.  - Instagram
Video se připravuje ...

Ve vazbě až na tři měsíce?

Bukurešťský odvolací soud v úterý žalobu proti uvalení vazby označil za neopodstatněnou. Podle něj panuje nebezpečí, že by obvinění mohli opustit Rumunsko a vyhnout se tak spravedlnosti. Podle britského deníku Daily Star by čtveřice mohla ve vazbě strávit až 180 dní.

Během vyšetřování prokuratura Tateovi zabavila majetek, a to včetně nemovitostí či luxusních automobilů. V případě odsouzení muži hrozí až 15 let vězení.

Šestatřicetiletý Andrew Tate se v minulosti proslavil už v roce 2011, kdy se stal mistrem světa v kickboxu. V roce 2016 se dostal do povědomí širší veřejnosti díky účasti v britské reality show Big Brother. Z té však byl později vyloučen za to, že se na internetu objevilo video, jež dokazovalo, jak bije mladou ženu páskem.

Greta se pustila do influencera za počet aut

V poslední době na sebe kontroverzní britsko-americký influencer přitáhl pozornost poté, co za své misogynní komentáře a nenávistné příspěvky dostal zákaz publikovat na mnoha sociálních sítích. To se týkalo i Twitteru, kde Tatea sledovalo přes 4,5 milionu lidí. Omezení ale zrušil Elon Musk, nový vlastník sociální platformy.

Před nedávnem měl kontroverzní influencer, jenž v Rumunsku žije od roku 2017, rozpor s klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou. Ta se do něj pustila za to, jak se na Twitteru vychloubal, že vlastní třicet aut, která jsou samozřejmě náročná na pohonné hmoty. Aktivistka si z Tatea udělala obratem legraci, že si velikostí vozového parku zjevně kompenzuje malou velikost svého přirození.

bullshit ( 13. ledna 2023 09:12 )

Bohužel podobné platí i o té "aktivistce".

54231 ( 13. ledna 2023 06:32 )

Je smutne,ze stale jsou mezi nama lidi,co si porad mysli,ze penize muzou vse.
Toto je dokonaly priklad arogance,jenom jestli mu to vydrzi?.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání