Tmavovláska z malé italské vesnice Città di Castello zprvu neměla herecké ambice. Monica Bellucciová se chtěla stát právničkou. Již během studií si však začala přivydělávat modelingem. A aby také ne, pyšní se nejenom krásnou tváří, ale i dokonalými křivkami. Svět přehlídkových mol se jí nakonec zalíbil natolik, že zanechala školy a předvádění šatů a fotografování se začala věnovat profesionálně, na špičkové úrovni. Účinkovala například v televizních spotech pro návrhářskou značku Dolce & Gabanna. K herectví se dostala v 90. letech a záhy se prosadila i v Hollywoodu.

V roce 1992 si coby osmadvacetiletá zahrála jednu ze svůdných upířích nevěst v Draculovi režiséra Francise Forda Coppoly (82), nedlouho poté se objevila třeba ve snímku Bible - Starý zákon: Josef po boku Bena Kingsleyho (77). Nezapomenutelná byla také coby neodolatelná Maléna, femme fatale z druhého a třetího dílu Matrixu, či jako prokletá královna ve fantasy snímku Kletba bratří Grimmů, kterou režisér Terry Gilliam (80) společně s herci Mattem Damonem (50) a Heathem Ledgerem (†28) natáčel v České republice s celou řadou českých herců.

Provdaná byla celkem dvakrát. Její první manželství s fotografem Carlosem Bassem (62) trvalo pouhé čtyři roky. S charismatickým Francouzem Vincentem Casselem (54) si padli do oka při natáčení filmu Byt, za který byla Bellucciová nominovaná na francouzskou filmovou cenu César, a po tříletém vztahu se vzali. Monica a Vincent spolu natočili více filmů, ale tím nejdrsnějším z nich byl Zvrácený z roku 2002. Ten vyprávěl o brutálním znásilnění a pomstě. Obětí byla právě Monica, mstitelem pak Vincent. Jak herečka přiznala, nikdy se nebyla schopná na natočenou, velmi dlouhou a pro diváka až fyzicky nepříjemnou scénu pohlavního zneužití podívat. V některých zemích ostatně kvůli tomu chtěli celý film zakázat…

S Casselem to vypadalo na velkou lásku. Hráli spolu v řadě filmů, kromě Bytu a Zvráceného to bylo třeba Bratrstvo vlků - Hon na bestii či Nezkrotný, a postupně se jim narodily dvě dcery, s šestiletým odstupem - dcera Deva (17) přišla na svět v roce 2004, podruhé se Bellucciová stala matkou ve 45 letech. To porodila dceru Léonie (11).

VIDEO: Monica Bellucciová si zahrála Bond girl ve filmu Spectre.

Video
Video se připravuje ...

James Bond - Spectre youtube.com

Manželství Bellucciové a Cassela vypadalo velice stabilně, proto bylo pro svět velkým překvapením, když oznámili, že se rozvádějí. Dvojice spolu totiž ve skutečnosti moc času netrávila, a tak by se dalo říct, že měli vztah na dálku. Zatímco Monica žila a natáčela převážně v Londýně, Vincent trávil čas v rodné Paříži. Setkávali se pouze tu a tam ve své rezidenci v Brazílii.

Ani jeden z bývalých manželů však po citové stránce nijak nestrádá. Bellucciová, která má nálepku „nejstarší Bond girl“ (zahrála si ji v 51 letech v bondovce Spectre), již několik let randí se sochařem Nicolasem Lefebvrem (39), jenž je o 18 let mladší než ona. Cassel je zase ženatý s modelkou Tinou Kunakeyovou (24). S čokoládovou kráskou, od níž ho dělí neskutečných 30 let, má dokonce dceru s exotickým jménem Amazonie (2).

Fotogalerie
52 fotografií