Štefan Margita odletěl s Michalem Kindlem (33) počátkem týdne do rodných Košic, kde má pěvec početnou rodinu, a s filharmoniky tam měl v divadle koncertem oslavit svoje 65. narozeniny. A potom měl dál s Kindlem pokračovat ve společném turné Intimity.

„V úterý jsem měl ještě v košickém divadle dvě talkshow, jedno od pěti, druhé od půl osmé večer. S Hankou máme zvyk si po vystoupení vždycky volat, a tak jsem jí po první show zavolal. Měla výbornou náladu a říkala, že mi závidí smažený květák, který miluju a doma mi ho rodina udělala,“ komentuje Margita. Když ale Hance volal po druhé talkshow, nedovolal se. Hanka ani po stém vyzvánění telefon nevzala. Štefan okamžitě věděl, že je zle. Že se něco děje.

„Dostal jsem strašný strach. Volal jsem neteři, která byla s manželem Standou u Hanky do deseti minut. Volali, bouchali na dveře, křičeli, to už tam byli i sousedi, ale nic,“ popisuje okamžiky hrůzy Štefan, který byl s neteří po mobilu v neustálém spojení. A protože bezpečnostní dveře byly zamčené na všechny západy, volali ihned zámečníka.

Ten jim ale odpověděl, že pokud se neprokáží jako majitelé bytu, dveře jim neotevře. „A tak se kolem 22. hodiny zavolala policie. Když vešli, tak Hanku našli nahoře v ložnici, jak leží na zemi. Byla v bezvědomí,“ říká ještě teď s hrůzou v hlase Margita. Policie okamžitě zavolala záchranku a ta zpěvačku ještě před půlnocí odvezla do pražské Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, kde Hanku hospitalizovali na III. interní klinice.

Štefan okamžitě zrušil čtvrteční koncert a ve středu ráno nasedl v Košicích na první letadlo do Prahy. Věděl, že situace je vážná. Hanka léta bojuje s paroxysmální noční hemoglobinurií, tedy anémií čili ztrátou červených krvinek. Před rokem prodělala velmi těžký covid a ten teď její už takto vážné onemocnění ještě zhoršil. „Ten kurva covid ji po roce komplet položil. Vyřádil se na tlaku, krvinkách, prostě na všem. Pravděpodobně ležela v posteli, chtěla chudinka vstát, udělalo se jí zle a spadla na zem. Ona si ani nic nepamatuje,“ je rozčilený Margita. Naštěstí je Hanka hospitalizována tam, kde o její krvinky léta pečují.

V pátek ráno už na tom byla zpěvačka mnohem lépe, takže ji z interny přestěhovali na běžné lůžkové oddělení Ústavu hematologie a krevní transfuze. „Byl jsem za ní teď ráno už na ÚHKT, Hanka byla už učesaná, vykoupaná, voňavá a měla dobrou náladu. Dostane teď krev a snad mi ji příští týden pustí domů,“ přeje si vroucně Margita, který ve svém turné Intimity už v neděli pokračuje a to koncertem v Tachově. „Moc děkuji neteři, Standovi, policii i záchranářům. Těch v tu chvíli nebýt, tak je asi zle. Zachránili Hance život,“ vzkazuje pěvec všem zúčastněným na záchraně jeho milované ženy. 

VIDEO: Zagorová má problémy s dýcháním! A Basiková promluvila o sebevraždě

Video
Video se připravuje ...

Zagorová má problémy s dýcháním! A Basiková promluvila o sebevraždě Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií