Dwayne „The Rock“ Johnson rozhodně nemá hluboko do kapsy. Zatímco mnohé hvězdy, dokonce právě i ty zahraniční, v dobách pandemie viru covid-19 šetří a svých „přebytečných“ nemovitostí se spíše zbavují, Johnson se rozhodl jít do investice. Prodal svou vilu v Powder Springs v Georgii za 7,5 milionů dolarů, což je více než 161 milionů českých korun, a za 27,8 milionů dolarů, tedy za 599 milionů korun, zakoupil luxusní sídlo v Los Angeles. Známý americký svalovec si nemovitost v Beverly Parku pořídil od hollywoodského komika Paula Reisera (65), jenž se zřejmě nejvíce se proslavil svou rolí v sitcomu z 90. let Jsem do tebe blázen.

Za sídlo o rozloze 3,67 akrů, které si v roce 1993 nechal postavit rocker Alex Van Halen (67), zakládající člen hard rockové skupiny Van Halen, si Reiser původně řekl částku mnohem vyšší, tedy rovných 30 milionů dolarů. Johnson, hvězda akční série Rychle a zběsile, či nové verze rodinné komedie Jumanji, však projevil zájem až poté, co byl slavný bavič nucen pro nezájem částku o 2,2 milionů dolarů (čili o více než 47 milionů českých korun) zlevnit. Usedlost postavená ve středomořském stylu ovšem za ty peníze rozhodně stojí – jak se ostatně můžete přesvědčit v naší galerii.

VIDEO: Dwayne Johnson v The Ellen Show

Video
Video se připravuje ...

Dwayne Johnson v The Ellen Show Youtube.com/TheEllenShow/BPŽ

Na pozemku najdete jak hlavní budovu, tak i domek pro hosty, celkem s šesti ložnicemi a jedenácti koupelnami. V hlavní budově naleznete prvotřídní posilovnu s nejmodernějšími stroji, což urostlý herec jistě ocení, domácí kino, výtah, tenisový kurt v plné velikosti, bazény, a to jak jeden venkovní, tak i ten druhý vnitřní, v budově. Pochopitelně je zde i hudební studio, které si tu nechal vybudovat ještě slavný heavymetalový muzikant Van Halen. Pod širým nebem je obrovská terasa, jako dělaná na rodinné grilovačky, a přitom rafinovaně skryté před očima kolemjdoucích (a případně i paparazzi) vysokými stromy a keři.

Cesty jsou zde lemované olivovníky, kamenné oblouky obrůstá břečťan a na malém nádvoří naleznete fontánu. Toto místo zkrátka připomíná spíše statek v Toskánsku než jen další zbohatlické sídlo v LA, a není pochyb, že se zde Johnsonovi a jeho druhé manželce, zpěvačce Laurem Hashianové (36), bude líbit, a jejich dvěma dcerkám Jasmine (5) a Tianě (3) se tu bude zase krásně vyrůstat. Zda se sem přestěhuje i jeho nejstarší dcera Simone (19), která pochází z jeho prvního manželství s podnikatelkou Dany Garciovou (52), prozatím není jisté.
Fotogalerie
58 fotografií