Nezdárný syn a vnuk princ Harry přiletěl předminulou neděli na pohřeb svého dědečka prince Philipa (†99). O tom, zda zůstane v Británii i po uskutečnění sobotní zádušní mše a oslaví s ovdovělou královnou Alžbětou její 95. narozeniny, se hojně debatovalo ve veřejných i expertních kruzích.

Některé zdroje z královské rodiny tvrdily, že ryšavý princ využije naskytnuté příležitosti a pokusí se zalátat díry ve vztazích s monarchy, které ponížil v březnovém rozhovoru s Oprah. Ostatně dvouhodinovou konverzaci, jejíž výsledek není úplně znám, vedl po pohřbu se svým otcem Charlesem (72) a bratrem Williamem (38).

Teď se ale ukázalo, že Harry dal nakonec přednost své těhotné manželce Meghan Markleové (39) před truchlící rodinou a v úterý časně ráno odletěl zpátky do Kalifornie. Podle informací listu Daily Mail letěl Harry se společností American Airllines, jejichž služby využil na cestě do Británie. Letadlo přistálo na losangeleském letišti (LAX) kolem 13:30 místního času (19:30 SELČ). Jiné zdroje zase hovoří o cestě komerčním letem British Airways s přistáním o deset minut později.

Harryho z letadla k soukromému terminálu dopravilo bílé SUV. Pak už nasedl do svého černého SUV, které zachytily bezpečnostní kamery na parkovišti. Vozidlo poté odjelo do kalifornské čtvrti Montecito, kde si vévodové ze Sussexu loni v létě koupili obrovské sídlo.

Nedočkavá Meghan svého manžela jistě zahrnula polibky, zda se podobně vroucného rozloučení dočkal od své rodiny za oceánem, je vzhledem k hmatatelnému napětí na pohřbu vévody z Edinburghu spíše nepravděpodobné.

VIDEO: Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří

Video
Video se připravuje ...

Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří reuters

Fotogalerie
102 fotografií