Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Turisté poničili chrám na Machu Picchu, jeden si zašel i „na velkou“. Skončili ve vazbě

Autor: Darina Jíchová - 
15. ledna 2020
13:20

Peruánská policie zadržela skupinku šesti turistů, ve vazbě skončili za poničení a defekaci posvátného Chrámu Slunce na Machu Picchu. Pět osob bude deportováno ze země, jeden turista bude obviněn poté, co přiznal svou vedoucí roli ve vandalismu. Tamní úřady uvedly, že incident se týká čtyř mužů a dvou žen z Chile, Brazílie, Francie a Argentiny ve věku 20 až 32 let, informoval deník The Guardian.

Obviněným turistou je Argentinec, muž vedl skupinku, která vnikla do Chrámu Slunce a poškodila chrámovou zeď. Jeden z turistů si rovněž na posvátném místě Inků odskočil „na velkou“ a své exkrementy nechal přímo v památce. Argentinec bude souzen za „poničení peruánského kulturního dědictví“.

„Napadli naše dědictví, naši historii. Incident prošetřujeme,“ sdělil reportérům stanice CNN starosta regionu Machu Picchu Darwin Baca León.

Machu Picchu patří na seznam světového dědictví UNESCO a ročně ho navštíví miliony turistů. Ruiny inckého kultovního města odjakživa přitahovaly pozornost místních i cizinců, kvůli přílivu turistů se ale tamní úřady obávají, že budou památky zničeny.

starymlok ( 15. ledna 2020 15:33 )

Stupňuj si přídavné jméno blbý­:blbý,­blběj­ší,nej­blběj­ší

starymlok ( 15. ledna 2020 15:30 )

Kamkoliv pohlédnu,všude na světě jsou stejní pitomci.Rozluštěný nápis na destičce popsané sumerským klínovým písmem dávno před biblí

Zobrazit celou diskusi