Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Namol vletěl sporťákem do party lyžařů. Šofér, který zabil 7 lidí, u soudu brečel

Autor: ČTK, sova - 
8. ledna 2020
14:27

Sedmadvacetiletý Ital, který o víkendu na severovýchodě Itálie opilý najel do skupiny mladých německých turistů, zůstane ve vazbě. Rozhodl o tom ve středu soud ve městě Bolzano. Podle agentury ANSA obhájci ani nenavrhovali domácí vězení, protože muž po nehodě trpí sebevražednými sklony. Je proto pod sedativy a 24 hodin denně je sledován.

Agentura ANSA rovněž uvedla, že zadržený Stefan Lechner během středečního soudního jednání opakovaně propukal v zoufalý pláč a že líčení kvůli tomu muselo být i přerušeno. Muž, který pochází z obce Casteldarne, ležící nedaleko místa víkendové tragédie, už dříve řekl, že nehody lituje. Po neštěstí podle advokáta zastavil a snažil se oživit jednu z obětí.

Podle právního zástupce Alessandra Tonona si muž neuvědomoval, jak moc je opilý. Podle policie měl v krvi 1,97 promile alkoholu. Příčinou nehody byla kromě alkoholu i vysoká rychlost, kterou muž se svým sportovním vozem evidentně jel, ač zatím není oficiálně známo, jak rychle to bylo.

Mrtvých může být ještě více, muž leží v kritickém stavu

Nehoda se stala v noci ze soboty na neděli v obci Lutago v regionu Tridentsko-Horní Adiže, kde Lechner vjel do skupiny sedmnácti lidí na hlavní ulici nedaleko autobusové zastávky. Šest z nich zemřelo na místě a jedna žena podlehla v pondělí zraněním v nemocnici v rakouském Innsbrucku. Dva zranění jsou stále na jednotce intenzivní péče, stav jednoho z nich, který je v péči lékařů v Bolzanu, je kritický.

Identita obětí zatím nebyla oficiálně zveřejněna, podle médií byla většina z nich ze Severního Porýní-Vestfálska. Nehoda se stala v alpské oblasti nedaleko hranic s Rakouskem, oblíbené u milovníků zimních sportů.

Podle právního zástupce, jehož ve středu citovala televize Rai, bude Lechner zřejmě obviněn ze zabití, za což hrozí až 18 let vězení.

Zobrazit celou diskusi