Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas: Romantika a chemie i po 20 letech. Jak to dělají?

25. září 2019 | 06:00

Právě dnes slaví oba narozeniny. Catherině je padesát, Michaelovi je o pětadvacet víc. A manželé jsou už bez pár měsíců dvacet let. Jak to ti dva dělají, že jim to i přes občasné krize pořád klape? Tajemství šťastného vztahu před pár dny odhalil slavný herec pro americký časopis US Today a možná tím všem vytře zrak. Je to vlastně velmi jednoduché. V čem tedy tkví recept na pevné manželství?

Hvězda filmového trháku Základní instinkt Michael Douglas právě dnes slaví 75. narozeniny. Nedávno prozradil, jaké manželství vlastně s Catherine má. Když se totiž podíváme do minulosti, jistě si vzpomeneme, že před šesti lety prožívali poměrně velkou partnerskou krizi. Dokonce nějaký čas žili odloučeně – aby se ale později k sobě zase vrátili. Jejich rozchod byl tehdy jeden z nejostřeji sledovaných. Catherine i Michael si uvědomili, že je pojí silné pouto, které nic nerozdělí.

Měli za sebou náročné období, herec ustál rakovinu a Catherine zase prozradila, že trpí bipolární poruchou. Každý měl tedy dost práce sám se sebou a manželství prošlo zatěžkávací zkouškou. Téměř osm měsíců žili odděleně, a tehdy Michael dokonce prohlašoval, že si nemyslí, že by měli ještě nějakou šanci. Ovšem mýlil se.

Herečka, kterou proslavily role například ve filmech Past, Chicago či Dannyho parťáci 2, poznala Michaela v době, kdy pracovala na roli ve snímku Zorro: Tajemná tvář. Michael měl za sebou už desítky filmů. Jejich svatba proběhla bez účasti médií v hotelu Plaza v New Yorku. Bylo na ní přes tři sta hostů. Svatba „krasavice z Walesu“ s jedním z nejvýznamnějších mužů Hollywoodu se stala jednou z nejvíce diskutovaných. Vzhledem k jejich věkovému rozdílu se samozřejmě taky spekulovalo, jak dlouho jim to asi může vydržet.

Klíčem jsou komunikace a zdvořilost

Manželé ale všechny převezli a zdá se, že už je nic nerozdělí. Michael Douglas před pár týdny v rozhovoru pro US Today prozradil, že klíčem k úspěšnému manželství jsou komunikace a zdvořilost. „Trvalo mi dlouho, než jsem se naučil udržet vztek pod pokličkou,“ uvedl. A taky řekl, že je důležité o věcech mluvit dřív než později. Zdvořilost by pak měla být samozřejmostí. „Když na partnera křičíte a řvete, mění se tím dynamika vztahu, a to je špatně.“

A proč se k sobě zase vrátili? Michael s úsměvem prozradil, že jeho žena je mimořádná a stačilo si na to znova vzpomenout a uvědomit si, jak s ní byl šťastný. Hodně prý taky pomáhá ve vztahu chemie a ona pověstná jiskra, kterou by manželé měli pořád rozdmýchávat. „Chemie mezi námi byla od první chvíle. Díval jsem se na ni a řekl si v duchu: Budu otcem našich dětí.“ A stalo se.

Manželé mají dvě děti: syna Dylana Michaela (19) a dceru Caryse Zetu (16). Zatímco mladší dcera ještě studuje na střední škole, starší syn odešel na vysokou. Oba taky prozradili, co budou jednou dělat, až děti vyletí z hnízda. „Moc rádi cestujeme a naše křídla byla trochu přistřižená, protože bez dětí jsme nikdy nikam nejeli, jen na natáčení. Takže až jednou odejdou, budou nám sice zoufale chybět, ale první věc, kterou uděláme, bude cestování,“ řekla Catherine.

Život nemůže být jen růžový

Řekla také, že jejich manželství není jen o růžích a čokoládě. „Myslím, že pro mě bylo nepochopitelné, že s někým vydržím skoro dvacet let. A že věci nejsou každý den růžové. Prostě nejsou.“ Úspěch manželství vidí taky v tom, že všechno, co se stane, sdílejí „kolem stolu“ i se svými dětmi. Nic netají a jsou otevření. Neexistují tedy žádná překvapení. „Skvělý příklad silného vztahu jsem měla ve svých rodičích, kteří jsou spolu přes padesát let,“ dodala herečka.

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Jaké byly jejich osudy? Další příběhy hereček a herců najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

 

 

Autor: aši