Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena (46) v erotickém klubu chrstla na lidi žíravinu: Útoku předcházela rvačka!

Video se připravuje ...
Autor: zb, rv - 
24. března 2018
18:00

V centru Plzně na Americké třídě došlo v sobotu ráno k útoku žíravinou. Stalo se tak uvnitř klubu a útočit měla šestačtyřicetiletá žena. Pravděpodobná pachatelka byla na místě zadržena. Zraněno bylo celkem pět lidí, z toho čtyři chemikálií. Policie zdůraznila, že událost není teroristickým útokem.

Záchranné složky zalarmovala kolemjdoucí, která našla v průchodu nedaleko erotického klubu zraněnou ženu a muže. Oba měli krvácivá zranění. "Vyváděli paní, byla celá zkrvavená, pak taky pána," popsali svědci na místě. „Viděl jsem tady paní jen v podprsence, byla celá od krve. A v průjezdu ležel nějaký chlap,“ popsal další svědek. Zatím není jasné, jaká látka byla k útoku použita, ale pravděpodobně šlo o kyselinu sírovou. 

Žíravinovému ataku předcházel incident, během kterého byl v klubu zraněný na hlavě jeden z přítomných mužů. Poté žena, údajně prostitutka, vychrstla chemikálii na další dva muže a ženu. Látka je vážně popálila. „Zraněná (33) byla transportována vrtulníkem do pražského popáleninového centra, dva muže (39 a 28) jsme převáželi na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Zraněná útočnice

Útočnici samotnou kyselina také lehce poranila, skončila na chirurgii plzeňské fakultní nemocnice. Tam záchranka odvezla i zraněného muže z prvotní potyčky. Policisté se teď snaží rozklíčovat, co přesně se v podniku stalo, a jakou látkou útočnice ostatní polila. „O jakou konkrétní chemickou látku se jednalo budeme znát až z provedených expertiz," dodala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Stav zraněných

Nejvážněji zraněnou ženu zasáhla chemikálie v obličeji a dekoltu, popálená má být na pěti procentech těla. „Jedná se o nerozsáhlé poleptání, pacientka je ve stabilizovaném stavu,“ uvedla mluvčí pražské vinohradské nemocnice Hana Vránová. "Předpokládáme odstranění mrtvé tkáně a následně transplantaci kůže z jiného místa na to postižené," řekl TV Nova primář vinohradské kliniky popálenin Igor Pafčuga. Dva poleptaní muži v plzeňské fakultní nemocnici jsou rovněž ve stabilizovaném stavu.

U klubu zasahovalo několik posádek záchranářů, policie a hasičů. „My jsme v době našeho příjezdu především pomáhali záchranné službě s ošetřením zraněných, kteří byli na místě. Dalším naším úkolem je zjistit, o jakou látku se jedná,“ řekl velitel zásahu Jan Beran. Po skončení policejního vyšetřování pak hasiči prostor dekontaminují.

Předchozí útok

Kyselinou útočil v Plzni před pěti lety taxikář Jan Dubský (42). Polil žíravinou svoji expřítelkyni Martinu (29). Ta oslepla a má vážně poleptaný obličej, nohy, krk ruce a zažívací ústrojí. „Z hezké, mladé ženy udělal někoho, kdo se bojí jít mezi lidi,“ řekl soudce Tomáš Bouček. Útočník se nikdy nepřiznal, odsedí si 23 let.

Máte jakékoli informace k útoku? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte 724 014 586.

gabreta ( 24. března 2018 22:01 )

Ten putin si s chemií nedá pokoj! Já bych mu vypověděl po tomhle útoku už celou ambasádu!!

kuromrd ( 24. března 2018 19:14 )

řekni si svému taťkovi, on tě vykouří a bude to, když může hulit na hlaváku poláky, tak tebe vykouří taky ten z.mr.d starý Kla***

4-4Magnum ( 24. března 2018 14:10 )

alfin

jentakven ( 24. března 2018 13:33 )

46,40 let? Věk pro odpis.

lunatic ( 24. března 2018 12:03 )

Souhlasím s názory,které tvrdí ,že si přeci dotyční mohli pozvat nějakou společnici přímo domů-má to tyto výhody:1)nestalo by se jim nic,2) asi jen s obtížemi by se setkali se ženou vě věku mezi 40-ti a smrtí ,pokud by však nebyli vyhranění labužníci ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání