Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sekuriťák Michal vyhrožoval matce svých dcer, že ji polije kyselinou a zabije ji. Kvůli rozchodu?

Autor: shp - 
10. října 2017
20:16

Neunesl rozchod s bývalou přítelkyní? Sekuriťák Michal K. ze slovenského Lučence skončil již v sobotu v cele předběžného zadržení. V pondělí ráno ho soudce poslal do vazby. Podle policie měl dlouhodobě pronásledovat a vyhrožovat smrtí své bývalé přítelkyni a matce jejich dvou malých dcer Patrícii M. (28). Michal a jeho rodina to popírají a tvrdí, že si vše žena vymyslela.

Michal a Patrícia tvořili pár celých 11 let. Mají spolu dvě krásné dcerky. Začátkem tohoto roku se měli rozejít a Michal to podle Patrície neunesl. „Michal K. od února do 6. října dlouhodobě vyhledával, sledoval, opakovaně vyhrožoval újmou na zdraví a zabitím své bývalé přítelkyni,“ informovala Plus Jeden Deň krajská policejní mluvčí Mária Faltániová.

Podle policie jí vyhrožoval nejenom zabitím, ale ve zprávách i tím, že ji polije kyselinou. Měl jí poslat i fotografie žen znetvořených kyselinou. K nim jí napsal, že takhle bude taky vypadat. Soudce ho poslal do vazby, a když sekuriťáka vedli do auta, reagoval slovy: „Byli jsme rozejití. Pravidelně jsme se vídali, byli jsme v kontaktu i jsme spolu spali. Všechno je to na mě narafičené. Jde to ze strany mé tchyně,“ bránil se Michal.

Jeho máma Eva pracuje momentálně v Rakousku jako ošetřovatelka. Do telefonu řekla plačícím hlasem: „Problémy mezi mým synem a Patríciou začaly na konci minulého roku. Ona ho odmítala, provokovala ho, až se přistěhoval ke mně domů. Řekl mi tehdy: Mami, já jsem radši od ní odešel, protože mě tak provokovala, že bych jí ublížil.

I když Michal bydlel u mámy, s expřítelkyní se stále vídal. „Děti mu nosila pravidelně k nám. Ta starší sedmiletá dcerka Michala zbožňuje, nevím, co teď bude, když ho nebude vídat. Ona se u nás cítila lépe než u mámy. Patrícia chodila za mým synem ke mně před panelák, a když jsem byla v Rakousku, šla i do bytu,“ tvrdí Michalova máma.

Když se rozešli, Michal měl Patrícii nachytat v noci v autě s jiným mužem. „To bylo koncem ledna a Michal se chtěl zastřelit. Potom prvního února snědl doma hodně léků a chtěl spáchat sebevraždu, nechtěl jít do nemocnice, a protože jsem zdravotní sestra, zachránila jsem ho výplachem žaludku,“ tvrdí paní Eva.

Michal si přitom našel i přítelkyni, ale když na to přišla Patrície, podle Evy mu ve vztahu bránila. „Ona ho nechtěla, ale nechtěla dopustit, aby si s ní začal nový vztah. Nevěřím, že by byl Michal schopný udělat to, proč ho poslali do vazby. On miloval a miluje Patrícii i své dcerky a ještě i v létě spolu byli na dovolené v Chorvatsku. Kdyby se ona bála o život, proč by s ním jela nejenom na dovolenou, ale i se s ním setkávala pravidelně na kávě ve městě,“ dodává Michalova máma.

Podívejte se, jak se líčí oběti kyselinového útoku:

Video  Jak se líčí znetvořené oběti kyselinového útoku...  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání