Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přítelkyně ho polila kyselinou, zůstal slepý a zohyzděný: Dnes se Daniel snaží pomáhat

Autor: bop - 
16. července 2017
20:19

Útoků kyselinou v poslední době přibývá. Svůj příběh se jako varování rozhodl zveřejnit také Daniel Rotariu (31), který naléhá na vládu, aby zpřísnila dostupnost žíravých látek. Po hrozivém útoku jeho bývalé přítelkyně zůstal slepý a znetvořený.

Danielova expřítelkyně Katie Leong (51) si všechno pečlivě naplánovala. Když se pohádali a on šel spát, dokonce nejprve vyzkoušela na párku, jestli je látka dostatečně žíravá i na maso. Pro účely loňského útoku si obstarala pětsetimililitrovou lahvičku 96% roztoku kyseliny sírové.

„Kyselina mi vzala něco, co se mi už nikdy nevrátí. Už nikdy nebudu stejný,“ svěřil se Daniel britskému listu the Mirror. „Nikdy nezapomenu na ten šok, pak na tu bolest, jak se mi kyselina prožírala kůží a na bezmoc, kdy jsem to nemohl nijak zastavit... Pak jsem si uvědomil, že mi to změnilo život navždycky,“ popisuje mladík nepředstavitelně těžké chvíle.

Katie Leong byla odsouzena za pokus o vraždu na doživotí za mřížemi, s minimem sedmnácti odkroucených let. Přestože Danielovi 17 let trestu připadá málo, je odhodlaný se za Katie někdy zastavit a znovu s ní promluvit. „Jsem zvědavý na její verzi příběhu, i když to pravděpodobně budou lži,“ prohlásil.

Po útoku strávil pět týdnu v kómatu v nemocnici Nottingham City Hospital a následně podstoupil celou řadu operací. Zprvu byl naprosto zdevastovaný. Později se mu ale podařilo seznámit se s Annou, pracovnicí podpůrného centra, se kterou opět nalezl lásku a chuť do života. Dnes se soustředí především na budoucnost.

Snaží se hlavně šířit osvětu, pomáhat podobně postiženým a tlačit na vládu, aby zpřísnila obchodování s korozivními a žíravými látkami. V Británii je možné si koupit například kyselinu sírovou bez jakékoli licence nebo povolení, a to se mu zdá šílené. „Kolik ještě životů musí být zničeno, než se to zakáže?“ ptá se Daniel.

VIDEO: Žena politá kyselinou neztrácí chuť do života. Na silném videu ukazuje, jak se líčí

Video  Video Reshmy "Jak si perfektně nalíčit červené rty"  - https://www.youtube.com/watch?v=YTnJuLBHRmA
Video se připravuje ...

beruna ( 17. července 2017 02:48 )

Ta vypadá jako cvok i na fotce. Navíc ona o dvacet let starší než on, to taky není moc normální.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání