Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženu znetvořenou kyselinou odradil od smrti papež. „Jste velmi krásná,“ řekl

Autor: jer - 
11. září 2017
18:10

Papež František rozmluvil asistovanou sebevraždu oběti útoku kyselinou, která se připravovala na eutanazii. Došlo k tomu v Kolumbii na setkání s věřícími. Informoval o tom v pondělí web DailyMail.co.uk.

Consuela Cordoba se rozhodla ukončit svůj život letos 29. září. Kvůli útoku kyselinou má znetvořený obličej, už 17 let žije s následky. Lékařem asistovaná sebevražda je v Kolumbii v určitých případech legální.

Tento týden se v zemi setkal s věřícími papež František. Setkal se také s Consuelou, které eutanazii rozmluvil. Consuela se ho údajně zeptala, jestli je v pořádku ukončit svůj život. Papež řekl, že není. František jí rovněž řekl, že je „velmi odvážná a velmi krásná.“ Consuela se tedy rozhodla, že se nezabije.

Consuela byla vážně zraněna v roce 2000 svým expřítelem Dagobertem Esunchem. Partner ji polil kyselinou. Za tento hrůzný čin Esuncho strávil ve vězení pouhý jeden měsíc. V rozhovoru pro NPR v roce 2012 Consuela řekla: „Měla jsem perfektní zuby, byla jsem velmi krásná. Ale teď jsem zničená.“ „Uvažovala jsem o sebevraždě. Ptám se sama sebe, proč žít. Proč žít život, jako je ten můj? K čemu to je?“ řekla.

Consuela pochází z městečka Istmina v severozápadní části Kolumbie. Od útoku už podstoupila 87 operací – pokusů o rekonstrukci její tváře. Její eutanazii měl provést doktor Gustavo Quinonez.

drzaaaa ( 22. února 2018 16:27 )

nekdy je hezké,když si lidé lžou

gabreta ( 11. září 2017 21:49 )

Jestli to nebude tím, že se Frantovi postaví jen na mladý kluky!!

Zobrazit celou diskusi