Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Terminátor ve Vatikánu: Schwarzenegger se setkal s papežem, přivezl mu malý dar

Autor: bk - 
25. ledna 2017
15:44

Legendě akčních filmů a bývalému guvernérovi Kalifornie Arnoldovi Schwarzeneggerovi se ve středu dostalo velké pocty. Osobně se ve Vatikánu zúčastnil veřejného kázání papeže Františka a s hlavou katolické církve se setkal i osobně. Dokonce mu věnoval malý dárek.

Ve Vatikánu se ve středu konalo jedno z veřejných kázání papeže Františka. Na místo dorazilo jako obvykle mnoho lidí. Mezi nimi byl i herec Arnold Schwarzenegger, jenž se sám řadí mezi věrné katolíky. Měl dokonce i tu čest setkat se s papežem osobně a potřást mu rukou.

Podle fotografií, které poskytla agentura Reuters, to vypadá, že pro oba dva to bylo velmi příjemné setkání. Hrdina akčních filmů Schwarzenegger věnoval papeži i dárek v podobě knihy, jež vypráví o Kalifornii. Herec, který zabrousil také do politiky, byl guvernérem tohoto slunného amerického státu rovných osm let. Hlava církve přijala dar s radostí a v knize si ochotně listovala. Později se seznámila i hercovou přítelkyní Heather Milligan.

Papež během svého středečního kázání pogratuloval i novému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. „Srdečné vám blahopřeji a modlím se, aby vám Všemohoucí Bůh nadělil moudrost a sílu při výkonu vašeho vysokého úřadu,“ řekl papež a dodal, že doufá, že Trump ve své funkci nezapomene na pomoc chudým a potřebným.

Ačkoliv se sám Arnold Schwarzenegger řadí mezi republikány, Donalda Trumpa se podle svých slov rozhodl nevolit poté, co na veřejnost unikla nahrávka, kde se Trump vyjadřuje vulgárně a urážlivě o ženách.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi