Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Papež František má monokl a roztržené obočí: V papamobilu se uhodil o sloupek

Autor: jer, ČTK - 
10. září 2017
19:32

Papež František v neděli ztratil rovnováhu při cestě automobilem v kolumbijské Cartageně. Má podlitinu na tváři a roztržené obočí, jeho stav ale není vážný, oznámil vatikánský mluvčí. Hlava římskokatolické církve si zranění leduje.

Zranění si František přivodil při cestě papamobilem, speciálním otevřeným automobilem, který papežovi umožňuje zdravit se s věřícími při cestě kolony. Papež zprvu zranění ignoroval a věnoval se lidem, později byl ještě v papamobilu na levém oku ošetřen.

„Dostal jsem ránu, ale jsem v pořádku,“ popsal později František incident po návštěvě útulku chudých ve čtvrti San Francisco.

Papež se v neděli vyslovil k dramatické situaci ve Venezuele, která se zmítá v nepokojích vyvolaných protesty proti režimu prezidenta Nicoláse Madura. „Modlím se za každou latinskoamerickou zemi a zejména za Venezuelu,“ řekl František. „Vyzývám k odmítnutí násilí v politickém životě. Pro vážnou krizi je třeba najít řešení,“ konstatoval.

Cartagena je poslední papežovou zastávkou v Kolumbii, jejíž čtyřdenní návštěvu v neděli ukončí.

salto ( 11. září 2017 08:38 )

Není se čemu divit, když má řidiče který jezdí stylem brzda - plyn

Nezadat ( 11. září 2017 08:23 )

Hov.no,ožralej jak prase a mělo to kriplovi a ničiteli křesťanství urazit tu jeho blbou bednu líbačovi muslimskejch smradlavejch noh.Čůůráák.

lebedak2 ( 10. září 2017 23:53 )

ano,má monokl a odřeninu na levé tváři.Myslím,že by měl navštívit nějaké muslimské gheto kdekoli v západní Evropě a hlásat tam o křesťanské lásce. Podle evangelia když dostaneš do jedné,nastav druhou.Jestli to přežije,může jim pak zase umýt nohy.

rudyptak48 ( 10. září 2017 20:14 )

Je to borec. Který prezident by se smál a ukázal svou tvář po nějakém podobném úrazu. Okamžitě by jej ochranka odvezla a uklidila. Už je odvaha jenom to, že je na návštěvě v království narkomafie.

zemekf ( 10. září 2017 20:05 )

Boží mlýny melou, zatím to byl jen takový pohlavek, Papa

Zobrazit celou diskusi