Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Bratislavě zachraňovali ženu poleptanou kyselinou

Video se připravuje ...
Autor: mav, TV JOJ - 
19. ledna 2018
16:00

Hrůza v bratislavské MHD. Záchranáři ve středu večer zachraňovali ženu politou kyselinou fosforečnou. Měla vážně poleptanou hruď a nohy.

Momentálně je žena hospitalizovaná, stabilizovaná a mimo ohrožení života. Podle předběžných informací se žena mohla poleptat sama. Okolnosti případu jsou více než nejasné. Věc prověřuje i policie. Záběry z vnitřku autobusu ukazují, že kyseliny muselo být dost. 

"Podle dosavadních zjištění si 41letá žena měla zranění a poškození oděvu způsobit sama neodbornou manipulací s touto chemickou látkou," řekla mluvčí bratislavské policie Veronika Slamková. Kyselinu zřejmě přepravovala v nádobě, která se jí rozleptala.  "Cestující řidiči oznámila, že se jí vylila žíravina a způsobila jí popáleniny. Řidič duchapřítomně zareagoval, aby umožnil výstup cestujících, a ihned jí poskytl první pomoc," uvedla mluvčí dopravního podniku Adriana Volfová.

Kyselina fosforečná je středně silná žíravina. Má sirupovitou konzistenci. Používá se ve farmacii jako přísada do roztoku peroxidu vodíku nebo při výrobě hnojiv, k barvení, také při přípravě porcelánového tmelu či zubních náplní. Využívá se ale i při výrobě pervitinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání