Vše se odehrálo loni v březnu. Řidič se před poslední jízdou z městské části Křimice do centra Plzně opil. „Na křižovatce mezi Malesicemi, Radčicemi a Křimicemi sjel ze silnice a 500 metrů pokračoval polem,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Vyděšení cestující ho donutili zastavit a z vozu čtyři z nich ihned vystoupili, dva v autobusu zůstali. Nikomu se tehdy nic nestalo. Opilý řidič se opět rozjel a pokračoval až na Americkou třídu v centru města, kde autobus předal kolegovi. Ten poškození vozu nahlásil na dispečink.

Policisté dali řidiči dýchnout. „V krvi měl nejméně 1,08 promile alkoholu. Důvodem, proč se opil, prý byly osobní problémy. Znalec také vyloučil na autobusu technickou závadu,“ řekla Hokrová. Řidič přišel ihned o práci. „Okamžitě jsme s ním ukončili pracovní poměr za závažné porušení pracovní smlouvy,“ uvedl generální ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Michal Kraus.

Kromě podmínky dostal šofér ještě pokutu pět tisíc korun a na tři roky přišel o řidičák. Muž trest přijal, a rozsudek je tak pravomocný. Hrozilo mu přitom až tříleté vězení. 

VIDEO: Tento opilec jel v úterý po dálnici D2 a ohrozil stovky řidičů.

Video
Video se připravuje ...

Video, které nepotřebuje komentáře. Tento opilec jel v úterý po dálnici D2 a ohrozil stovky řidičů. Policie ČR