Alan Wake’s American Nightmare se už neodehrává v lesích, ani odlehlém městečku. Celá hra je zasazena do Arizony, konkrétně do pouště, kde zavítáte do motelu, observatoře a rozlehlého letního kina.

Video
Video se připravuje ...

Hlavní záporná postava hry - Alanovo alterego Microsoft

Horor stále dokola

Bohužel hra tyto lokace opakuje stále dokola, a to když se dostanete do časové smyčky. Do každé z nich se tak podíváte třikrát, i když se vaše úkoly i události mění. Opakování lokací nepotěší především proto, že hra není nejdelší a dohrát jí můžete už za pět nebo šest hodin. Změnu herního prostředí však vítám s otevřenou náručí. Odlehlá poušť působí temně, děsivě a hororově. Kaňony, zaprášené cesty a strašidelně opuštěné budovy hráči nahánějí tu správnou husí kůži. Grafická podoba hry je přitom povedená, hudební doprovod stylový a dabing je na profesionální filmové úrovni.

Pavouci jsou jedni z nových nepřátel, nepusťte si je blízko k tělu
Autor: Microsoft

Noví nepřátele a arzenál k jejich likvidaci

Prim v Alan Wake’s American Nightmare hraje souboj světla a temnoty. Pod pouliční lampou se vám vždy doplní zdraví a hra se uloží. K poražení nepřátel je zapotřebí je nejdříve zbavit posednutí temnotou posvícením baterky a teprve poté je zlikvidovat střelbou. Kromě munice tak budete potřebovat spoustu baterií do svítilen. Ve hře se chopíte pistolí, kulometu, brokovnice, ale i nových zbraní jako kuše nebo hřebíkometu. Na scéně se také objeví celá řada nových nepřátel včetně přerostlých pavouků, obrů, nebo nepřátel, kteří se promění v několik menších nebo hejno ptáků.

Fotogalerie
6 fotografií

Více akce, méně příběhu

Na každém kroku naleznete ve hře další a další zbraně, stejně jako munici. Důraz na akci je větší než v původní hře. To sice nebude vadit herním ostrostřelcům, ale dostatek munice eliminuje strach z v temnotě se ukrývajících se nepřátel. Příběh navíc nenavazuje na minulé události, ale celý se odehrává v Alanově hlavě. Mimo příběhový režim mě ale zaujala arkádová akce, další přítomný mód. V něm se postavíte proti hordám doléhajících zástupců temnoty, kteří vám jdou po krku. Máte přitom jen dva úkoly: přežít do svítání a získat co největší skóre. I když je Alan Wake’s American Nightmare značně odlišný, než původní hra, jde o super titul, který si můžete pořídit jen prostřednictvím internetové služby Xbox Live.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Prvotřídní grafika, hudba i dabing

Skvělá atmosféra

Řada nových nepřátel

Arkádový režim

Minusy:

Opakování lokací

Přílišný důraz na akci škodí hororu

 

Infobox

Datum vydání: 22.února 2012

Platformy: Xbox 360

Cena: Cca 550 Kč

Výrobce: Remedy Entertainment

Vydavatel: Microsoft

Distributor v ČR: Microsoft

Jazyk: AJ