Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dům Aničky sledoval dalekohledem?

Autor: šim, rum, jos - 
17. ledna 2011
19:08

Po třech měsících přišel zvrat! Jediný obviněný v případu zmizení devítileté Aničky Janatkové, recidivista Ota T. (41) poprvé přiznal, že viděl Aničku v den jejího zmizení. Navíc přiznal, že dům Aničky dlouhodobě sledoval dalekohledem. Informoval o tom server Aktuálně.cz, který také tvrdí, že Ota T. je nadprůměrně inteligentní psychopatická osobnost. Jak na novou informaci reagovali rodiče Aničky?

Ota T. po celou dobu vyšetřování popíral, že by Aničku viděl, nebo s ní přišel do kontaktu. Přitom policistům přesně řekl, že kde našel její batoh. Přiznal se také, že se v místech, kde byla naposledy spatřena Anička, ten den dopoledne ukájel nad erotickým obsahem, který měl v mobilním telefonu. Na batohu ztracené Aničky se našla Otakarova DNA, policie později upřesnila, že se jednalo o pot.

Od zmizení Aničky Janatkové uplynuly už tři měsíce. Když už skoro všichni přestávali doufat, že by se mohla objevit nějaká nová stopa, přišel zásadní zvrat. Ota T. po celou dobu striktně popíral, že by dívku viděl. Teď ale obrátil. Během jednoho ze sezení s expertem z oboru psychologie, který na něj se dvěma dalšími kolegy zpracovává posudek, přiznal, že Aničku v den jejího zmizení viděl!

Blesk.cz mluvil s rodiči Aničky

Nová informace velice překvapila Anniny rodiče. „Ihned poté, co jsem se to dozvěděla, spojila jsem se s policisty. Ti mě ujistili, že jsou s hlavním podezřelým v kontaktu, že jim nezmizel a vědí o každém jeho kroku,“ řekla exkluzivně Blesku matka Aničky.

Na detektoru neprošel při otázkách o zmizení Aničky

Policisté zadrželi Otu T. po rozsáhlém pátrání po celé Praze, do kterého se zapojilo přes 700 policistů. Zadržen byl ve středu 13. října 2010 večer, tedy jen pár hodin poté, co Anička zmizela. Absolvoval zkoušku na detektoru lži. Podle serveru Aktuálně.cz ale detektorem lži neprošel právě při odpovídání na otázky o zmizení Aničky.

Dům Aničky sledoval dalekohledem!

Podle serveru Ota T. přiznal, že v okolí domu Janatkových v osudný den skutečně byl. Seděl nad pozemkem s jejich domem a pozoroval vše dalekohledem. Pohyboval se tam dokonce i v předchozích dnech. Co přesně tam dělal, nejprve nebyl ochoten říci. Nakonec tvrdil, že si tam vytipovával další místa pro krádeže.

Družka z Mostu ho vyhodila z bytu!

Od té doby se zdržoval v Mostě u své družky a malé dcery. Sousedé o něm mluví jako o pohledném a dobře upraveném muži. Ukázalo se ovšem, že Ota T. vedl dvojí život. Jeden spořádaný s rodinou v Mostě, druhý jako bezdomovec v Praze. Doma tvrdil, že sem jezdil pracovat. Živobytí si přitom obstarával drobnými krádežemi, právě v oblasti pražské Troji.

Podle posudků znalců je Otakar T. i nadprůměrně inteligentní. A toho bezesporu využívá. Před několika dny jej totiž právě družka z Mostu údajně vyhodila z bytu. Otakar T. ale nadále přebírá obsílky od policie a dostavuje se na výslechy.

„Tím pádem není naplněn důvod pro uvalení vazby kvůli tomu, že by například nespolupracoval,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová a dodala: „Na výslechy chodí, ale ty se míjí účinkem, na nich nespolupracuje, využívá svého práva nevypovídat.“

Nadprůměrně inteligentní lhář?

Zdá se, že Ota T. není žádným hloupým zlodějíčkem. Naopak. Z informací, ke kterým se dostal server Aktuálně.cz vyplývá, že Ota T. byl znalci hodnocen jako psychopatická osobnost se silnými sklony ke lhaní. Scházejí mu také emoce a je nadprůměrně inteligentní (IQ testu mu vyšlo 122, průměr v Česku je 107,03).

Co všechno tedy Ota T. tají? Jaký byl jeho kontakt s Aničkou? Proč sledoval její dům dalekohledem? Bude dál mlčet, nebo promluví a vnese do případu jasno?


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

martikan ( 29. ledna 2011 19:21 )

že jste sem už 2 dny nic nenapsali? Že by jste konečně dostali rozum?

martikan ( 27. ledna 2011 21:23 )

Kdepak je sherlock Holms? Už tě to přestalo konečně bavit tady denně vysedávat? Nebo teď už Aničku hledáš osobně?

sabartnok ( 27. ledna 2011 09:44 )

pokračuji v diskusi na "popíjí" sem se mi nechce vracet. Také patřím samozřejmé k těm co nevěří, že Ota s případem Anička nesouvisí. Samozřejmě souvisí a je hlavním podezřelým. Soudě podle toho, že Aničku potkal, muselo to být přesně v místě a čase, t.j. Pod Písečnou ve 13.10 kde "našel" i její batoh, který do doby jeho v nálezu - 13.10 v xy.00 hod. stihl sebrat, potřísnit, zakopat a současně i sám zmizet do výtahové šachty. Co bylo mezitím s Aničkou by měl pořádně vysvětlit, nejlépa na místě, při rekonstrukci.

vjmonika ( 26. ledna 2011 22:00 )

Dlouho se nic nepíše o Otovi, myslím, že mu nejen dochází peníze, ale i ta jeho drzost, říct na policii, že využívá práva nevypovídat a neni ochoten jít znovu na detektor. Snad najdou nějaký způsob, jak ho přinutit mluvit. I ta jeho přítelkyně se musí stydět, že vůbec takového chlapa má doma. Že při tak vážném obvinění je vůbec schopna s ní sdílet jednu domáctnost. Protože bylo vidět na fotce Blesku, že vycházel s jejich dcerou z domu. Pani by se také měla zamyslet, kdyby se jí něco podobného stalo, jaké by to bylo. A našli by podezřelého a ten by klidným hlasem řekl, nebudu vypovídat, nepůjdu na detektor. nemám slov, jak bych nazvala takové lidi, musela bych být hodně vulgární.

senzibilkaa ( 26. ledna 2011 21:41 )

psala o tom v diskuzi nějaká žena, že to její příbuzná našla při procházce. Nahlásili to policii, ještě se pak probíralo, že vlasy používají zahrádkáři už nevím k čemu, snad hlodavcům, takový babský recept

Zobrazit celou diskusi