Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Italská politička přišla o místo, doma ubytovala 15 uprchlíků

Italská politička Daniela Faggion přišla o místo, protože u sebe ubytovala 15 uprchlíků.
 (Autor: Twitter)
Autor: shp - 
23. června 2015
12:46

Chtěla běžencům v nouzi pomoci a poskytla jim domov. Tvrdě za to však zaplatila. Italská politička Daniela Faggion ubytovala ve svém domě hned patnáct uprchlíků z Afriky. Když to prasklo, strana Lega Nord ji vyhodila.

Daniela pronajala v italské Padue patnácti běžencům svůj dům. V budově je sedm apartmá, která plně obsadila. Političku kontaktovala místní skupina podporující uprchlíky. Těm se dům líbil a společně se domluvili na ceně a plácli si. Uprchlíci pak obsadili celý dům.

Když na to pravicová Lega Nord přišla, bylo zle. „Když jsem dorazila na jednání rady, viděla jsem, jak na mě ostatní členové zírají s vážnými výrazy, jako bych někoho zabila. Poté jsem pochopila,“ řekla Daniela novinám Mattino Padova.

Oficiálně byla politička vyhozena kvůli tomu, že neobnovila své členství, a kvůli ubytování nelegálních uprchlíků. Daniela jasně říká, že ji strana trestá za ubytování uprchlíků. A přesto, že ztratila místo, svého činu nelituje.

Nyní už expolitička o uprchlících prohlásila: „Jsou obvykle mladí a vystrašení, jsou to dobří chlapi. Jsem ráda, že jsem je k sobě vzala, sblížila jsem se s nimi.“ Její případ vyvolal v Itálii, kde uprchlická krize eskaluje, velkou vlnu pozdvižení.

hubert_12 ( 23. června 2015 16:04 )

.... Těm se dům líbil a společně se domluvili na ceně a plácli si. Uprchlíci pak obsadili celý dům ... V tom bude určitě schované něco jiného ... např. nedovolené podnikání, daňové úniky, pokus si finančně přilepšit na zoufalé situaci druhých a pod. Pokud by to dělala zdarma ještě bych v tom hledal jakési sociální cítění. Co mě zaráží je kde na to ti dotyční vzali peníze, eventuálně kdo je v tomto jednání podporuje, ale to bude snad v dalším díle.

radkapatka2014 ( 23. června 2015 15:15 )

Za vše to asi shrnula v té poslední větě "sblížila jsem se s nimi".

4858 ( 23. června 2015 13:46 )

Mladá italská dáma si vůbec neuvědomuje že ničí život všem sousedům i ulice i celého okolí-snad na postup přijímání všech imigrantů má každá země v Evropě svoje zákony,taky jako děcko pamatuju v padesátých letech v našem městě první cikánskou rodinu,chodili jsme se na ně dívat,teď po šedesáti letech máme strach vyjít do města všichni vás v nejlepším aspoň poplivou když jim nedáte korunu..probuďte se co si říkáte politici!

joudajoudovy ( 23. června 2015 13:13 )

jeee, slysim poslance sincla! opet se meni jadro pudla. sincl rval, ze byl slovne napaden babisem, ale nechce hovorit o podivne nabytem majetku, ktery odklonil. tato italska politicka se rdi, ze ubytovala uprchliky v nouzi. prece jsou tak mladi a vydeseni? ALE, jiz nehovori, ze se jednalo o nelegalni uprchliky a kolik dostala zaplaceno za pronajem 7 apartmanu? holka to pojala jako dobry byznys. se srdcem na dlani to nema nic spolecneho.... takto by nasi politici meli jednat, a s vycuranky ve svych stranach, rychle zatocit.

reeh ( 23. června 2015 13:09 )

Ano, to je rozumné řešení ..........

Zobrazit celou diskusi