Redaktor Blesku byl včera dopoledene znovu na místě a znovu se zkoušel dostat dovnitř koule. Marně. Led stále odolával. Odpoledne přišla ale na řadu zábavná pyrotechnika. Členové střeleckého klubu Česká sklopka, kteří v bývalém vojenském prostoru měli právě soustředění, masu ledu odstřelili pomocí zábavní pyrotechniky.

Z ledových trosek pak vytáhli parohy a zbytky lahve od likéru. „Byla zřejmě prázdná, protože zátkou jde lehce otáčet a rozlitý likér by asi smrděl,“ řekl Nedělnímu Blesku Aleš Mašín z Klubu přátel historie vojenských jednotek Třebestovice, kterému část vojenského prostoru patří.

O ledové kouli se dozvěděl ve čtvrtek. „Okamžitě jsem se vydal do Milovic, odebral vzorek ledu a nález jsem nahlásil policii,“ dodal fanoušek bojové historie. Kdo kouli do lesa dopravil ale netuší. Podle informací Blesku byla ale masa ledu podle všeho filmovou kulisou a na místo ji dovezl náklaďákem řidič místní stavební firmy. Asi aby v klidu roztála. Místo toho vyvolala obrovský poprask a sledovanou záhadu...

Fotogalerie
4 fotografie