V lesích u Milovic, které desítky let okupovala sovětská armáda, houbaři našli ledovou kouli o průměru 2 metry. A začalo se spekulovat, kde se tam vzala.

„Jezdím sem na houby. Mám tady svoje místa a včera ráno jsem se šel podívat, jestli už rostou. Chodil jsem po lese asi dvě hodiny, až jsem narazil na bývalý bunkr. Celý jsem ho prošel, z druhé strany jsem se podíval ven, a tam v písku stála obrovská ledová koule,“ vyprávěl Blesku Filip Kašlík z Hradešína.

Šel blíž, sáhl si a zjistil, že koule je celá z ledu. „Byla mokrá, studila a stoupala z ní pára. Hodně mě to překvapilo. Co by to ale mohlo být, vůbec nevím,“ dodal houbař. Blesk vyrazil na místo a zjistil, že koule je složená z velkých pravidelných kvádrů ledu a ze všeho nejvíce připomíná iglú. „Na vrcholku byl jakýsi poklop, ale koule byla tak dokonale zmrzlá, že nešel odklopit,“ upřesnil ve čtvrtek redaktor Blesku. V pátek se na místo vrátil.

Díky tomu, že koule taje, tak je vidět, že uvnitř je láhev. Vše tedy napovídá tomu, že nejde o mimozemský objekt, ale o práci šikovných rukou...

SLEDUJTE BLESK.CZ, PŘINESEME DALŠÍ PODROBNOSTI!

Fotogalerie
5 fotografií