Kvalitu vody významně ovlivňuje stav potrubí. To se opět ukázalo v obci Trnová u Prahy. Lidé nesmějí do odvolání používat vodu z kohoutku, objevilo se v ní větší množství baterií, které způsobují průjmy.

„Rozhodli jsme se proto nechat otestovat kvalitu pitné vody v Praze, abychom se sami přesvědčili o její nezávadnosti. Pod odborným dohledem jsme odebrali deset vzorků napříč městem," říká vedoucí vydání Zpráv FTV Prima a moderátor Krimi zpráv Roman Pech. A výsledky, které FTV Prima přinesla, jsou šokující!

Video
Video se připravuje ...

Testy vody FTV Prima odhalily děsivé skutečnosti FTV Prima

„Rozhodli jsme se otestovat pitnou vodu na základě dotazů od našich diváků.
Chodily nám jich desítky – lidé se báli toho, jestli u nich nemůže vypuknout stejná epidemie, jaká vznikla při havárii v Dejvicích
.“

Výsledkem je vyhovující kvalita vody k pití, tedy kromě jednoho vzorku. Je to Praha 4, kde je vyšší množství průjmových bakterií v odebraném vzorku. V sloupci s nadpisem VYHOVUJE LIMITŮM se v tomto případě objevilo slůvko NE,” dodal Pech.

Hygienici sice uklidňují, že ani v Praze 4 důvod k panice. Voda je i nadále pitná, je ale na místě sledovat bedlivě zdravotní stav například malých dětí, které jsou na střevní potíže citlivější. Je ale v pořádku, že lidé musejí takovou vodu pít?