Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Při výjezdu se zranili čtyři hasiči: Převrátila se s nimi cisterna

Autor: haj, ČTK - 
11. dubna 2015
14:04

Čtyři požárníci ze Znojma byli zrovna na cestě k nahlášené dopravní nehodě, když sami havarovali. Cisterna se jim v zatáčce převrátila přes střechu. Naštěstí šli zrovna kolem jejich kolegové, kteří měli tou dobou volno, a tak jim zachránili život.

Včera v 16:15 vyjely z hasičské stanice dva vozy k nahlášené smrtelné dopravní nehodě auta a cyklisty v ulici Dukelských bojovníků. V zatáčce na náměstí Svobody však cisterna havarovala, převrátila se zřejmě přes střechu a zůstala ležet na levém boku.

Čtyřčlenná posádka zůstala v kabině vozu zaklíněná, ale na pomoc jim přispěchali dva hasiči, kteří se tudy procházeli v době volna. Nakonec se podařilo všechny muže vyprostit. Dva hasiči byli zraněni pouze lehce, jeden utrpěl středně těžká poranění. Nejhůře nehodu odnesl velitel vozu, kterého musel transportovat vrtulník do nemocnice.

Tři ze čtyř hasičů, kteří se v pátek odpoledne zranili při nehodě hasičské cisterny ve Znojmě, zůstávají v nemocnici. Dva z nich jsou už po operaci, nikdo není v ohrožení života. ČTK to dnes řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. "Cestou k zásahu však cisterna v levotočivé zatáčce na náměstí Svobody havarovala. Převrátila se zřejmě přes střechu a zůstala ležet na levém boku," uvedl Mikoška. Podobná dopravní nehoda je pro jihomoravské profesionální hasiče ojedinělá. Příčinu nyní vyšetřuje Policie ČR.

stokl.roman ( 11. dubna 2015 19:19 )

Z pohledu na tu cisternu mi běhá mráz po zádech. Sloužím u hasičů 18 let a nikdy mě nic takovýho nepotkalo a doufám, že nepotká

stokl.roman ( 11. dubna 2015 19:17 )

Nesmysl

Zobrazit celou diskusi