Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozkvetlá třešeň a pampelišky: Takhle vypadá jaro v listopadu...

Autor: sč - 
27. listopadu 2014
08:12

Jaro se vším všudy prožívají obyvatelé Starého Města na Uherskohradišťsku. Nedaleko radnice vykvetla řada japonských třešní. Jejich krása je v sychravých dnech nepřekonatelná.

„Už jsem je jednou viděla tak kvést a to byl dokonce prosinec. Ta růžová záplava květů hned spraví člověku náladu,“ řekla Marta Krystýnková (61). Japonské třešně kvetou brzy z jara.

„Při nestandardních klimatických podmínkách ale mohou vykvést znovu. Letos bylo hodně srážek a vzápětí nadprůměrně teplý podzim. Rostliny pak reagují nepředvídatelně,“ vysvětlil zahradník Martin Přibyl (36). Jarně to vypadá i v mnoha zahrádkách, kde kvetou primulky, sasanky, hledíky. V trávníku ve zlínské nemocnici se rozzářily i pampelišky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

babcaa ( 27. listopadu 2014 11:28 )

Taky si říkám. Je to už několikátou zimu, co mi petrklíče rozkvetly na podzim a kvetly i pod slabou sněhovou přikrývkou až do jara. Kvetou mi i měsíčky, na trávníku sedmikrásky, ty loni taky celou zimu kvetly vždycky když trochu slez sníh, letos se to tedy zbláznilo komplet, kvetou mi i skalničky a růže mají nová poupata

tetahb ( 27. listopadu 2014 09:56 )

Není na tom nic tak zvláštního, rostliny mají prostě světelné a teplotní podmínky stejné jako na jaře.

Zobrazit celou diskusi