Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Příčina tragédie ve Vilémově? Firmy na stavbě mezi sebou nekomunikovaly!

Autor: čad - 
3. listopadu 2014
16:10

Jso uto dva měsíce, co ve Vilémově spadl opravovaný most. Čtyři dělníci na místě zahynuli, ale obvinění zatím žádná nepadla. Úředníci inspektorátu bezpečnosti dávají svému vyšetřování až do půlky prosince.

K postupu vyšetřování tragédie z Vilémova na Havlíčkobrodsku, kde před dvěma měsíci pod zříceným silničním mostem nalezla smrt čtveřice dělníků, policie stále mlčí. Nikdo zatím nebyl obviněn! To úředníci inspektorátu bezpečnosti práce už mají jasno. „Zbývají nám už jen výslechy posledních dvou svědků,“ řekla Blesku vedoucí právního oddělení Státního úřadu inspekce práce Dagmar Plocková Mahrová.

„Předpokládáme, že případ uzavřeme v půlce prosince. Už nyní je jasné, že se nejednalo o jednu konkrétní chybu, ale o souhru okolností. Jednotlivé firmy na stavbě mezi sebou nekomunikovaly a nebyla mezi nimi takřka žádná součinnost v průběhu výstavby,“ dodala právnička. Ve Vilémově nyní dělníci pracují na novém mostu ve dne i v noci. „Stavbyvedoucí se tu už od nich nehne na krok,“ tvrdil Blesku muž žijící v sousedství stavby.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi