Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chci sundat tu masku, tvrdí žena, kterou popálila žárlivá manželka, protože se bavila s jejím mužem

Autor: šim - 
3. října 2014
11:35

Jediné, čím se provinila, byla její krása. Jen na pár okamžiků na večírku promluvila s ženatým mužem a její život se změnil v peklo. Jeho manželka ji polila lihem a zapálila. Po třiceti operacích žije Australanka Dana 2,5 roku v ochranné masce, kterou je nyní poprvé připravena sundat.

Dnes 28letá Dana přežila svou vlastní smrt. Před dvěma a půl lety ji v žárlivé „pomstě“ polila hořlavinou a zapálila Natalie Dimitrovská, manželka muže, s nímž Dana na jednom silvestrovském večírku prohodila pár slov. Natalie to nemohla přestát, krásnou štíhlou blondýnku s dokonalou tváří se rozhodla „potrestat“ tím neohavnějším způsobem.

Bylo to dva měsíce po party, 16. února, když se Natalie z ničeho nic objevila v Danině domě v australském Perthu. Dana seděla na gauči a ona stála proti ní. V okamžiku ji polila denaturovaným lihem a zapálila ji. Dana vzplanula jako pochodeň. Měla totiž v tu chvíli v ruce skleněnou dýmku na kouření pervitinu.
Byla jsem lidská hořící koule,“ popisuje Dana, co si z osudného večera pamatuje. „Ona tam jen stála a smála se. Pak utekla z mého bytu,“ dodala Dana, která strávila dlouhý čas v kómatu.

Dana, která byla v minulosti ve vězení za držení drog, její útok přežila, utrpěla však popáleniny třetího stupně na 65 procentech těla. Musela podstoupit desítky rekonstrukčních operací. Její hrudník, ňadra, paže a obličej jsou jedna velká jizva. Popáleniny jí na těle vytvořily krátery, kde chybí spálené svalstvo. Od útoku Dana nosí na obličeji ochrannou masku. „Ani v nejdivočejším snu jsem si nedokázala představit, že bych se ještě někdy měla podívat do zrcadla,“ říká Dana, která nosí speciální masku s otvory pouze pro oči, nosní dírky, uši a ústa.

Dana souhlasila a nechala o sobě natočit dokument, v němž masku poprvé na veřejnosti sundá. Zatím nechala diváky nahlédnout do svého života, který je jedním velkým utrpením. „Nemám žádnou tvář. Cítíte se, že jste nic, že jste nikdo,“ popisuje své pocity. „Vím, kdo jsem, ale jsem béžová. Nemám ve tváři žádný výraz. Nic ze mě nevidíte,“ říká Dana.

„Ta maska mě chrání, jsem ráda, že ji mám. Ale současně ji tak hrozně nenávidím. Raději bych snášela fyzickou bolest, než ji měla stále na obličeji,“ dodává. V neděli ji poprvé sundá a ukáže svou tvář. Doufá, že je připravena.
Šílená Natalia, která jí zničila celý život a udělala z ní až nadosmrti zrůdu, dostala od soudu trest 17 let vězení.


kelyska ( 5. října 2014 16:45 )

jerry jestli tohle nemyslíš ironicky, tak seš taky pěknej vůůůůůůůůl

kelyska ( 5. října 2014 16:38 )

pochybuju, že to bylo jen kvůli pár slovům a krásná? za.sra.ná smažka to byla!!! Co si stěžuje na barvu tý masky? Vždyt nosila šaty v tý samý barvě

jerry ( 3. října 2014 15:55 )

Sci-fi.

berlin71 ( 3. října 2014 15:53 )

jerry:Pokud dva se rozhodnou pro jakykoliv vztah maji spolu komunikovat , uvadet veci na pravou miru, nelhat si ,neuvest druheho v omyl. Pokud jeden chce volny vztah ma to rict hned . Tak se da predejit zbytecnym hadkam a konfliktum .

jerry ( 3. října 2014 15:48 )

Myslím si, že se z nevěry dělá příliš velký problém. Jenom by vše mělo probíhat v rámci nějakých pravidel a to tak, aby to neponižovalo "podváděného" partnera.

Zobrazit celou diskusi