Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Islamisté usekli hlavu unesenému Francouzovi: Další popravený! V Alžírsku

Autor: simao, ČTK - 
24. září 2014
18:10

Popravy unesených Západoevropanů a Američanů pokračují. Radikální islamisté tentokrát v Alžírsku popravili uneseného Francouze! Paříž s nimi odmítla vyjednávat. A únosci vyslyšeli výzvu teroristů z Islámského státu, kteří hlásají útoky na všechny, kteří se podílí na náletech na Irák a Sýrii.

Alžírští islamisté zavraždili francouzského občana, kterého unesli v neděli na severu země. Paříž prý nesplnila ultimátum únosců, aby ukončila nálety na Islámský stát v Iráku. O smrti profesionálního horského průvodce, nadšeného fotografa a cestovatele Hervého Gourdela (†55), kterému byla podle všeho useknuta hlava, informovala podle agentury AP americká monitorovací služba SITE.

Jeho únosci prohlásili věrnost Islámskému státu - a k únosu došlo právě v době, kdy teroristé z Islámského státu vybídli své stoupence, aby útočili na občany zemí, které se účastní boje proti radikálům.

Francouzi totiž odmítli s islamisty vyjednávat. "Paříž nikdy neustoupí vydírání. Proradnost terorismu tkví v používání vydírání, smrti, hrozeb. Kdybychom ustoupili, i jen o píď, tak mu umožníme zvítězit," řekl včera podle agentury AFP socialistický premiér Manuel Valls v rozhlasové stanici Europe 1. Zdůraznil, že Francie bude v úderech v Iráku "samozřejmě" pokračovat.

"Tohle je naše pomsta za křižáckou francouzskou agresi proti chalífátu," prohlásili extremisté na čtyřminutovém záznamu. Gourdel, který před koncem nahrávky oslovil své nejbližší příbuzné jménem, ve videu obvinil francouzského prezidenta Françoise Hollandea, že slepě kráčí ve šlépějích svého amerického kolegy Baracka Obamy.

Nejvyšší představitele svých zemí krátce před svou smrtí kritizovali i američtí novináři James Foley a Steven Sotloff a také britský humanitární pracovník David Hanes. Všechny tři tyto muže bojovníci Islámského státu v posledních dvou měsících zavraždili obdobným způsobem jako Gourdela.

Obama burcoval: Islámský stát musí být zničen!

Dramatickou výzvu k likvidaci teroristů z Islámského státu dnes přitom světovému společenství z tribuny OSN adresoval americký prezident Barack Obama. Jediná řeč, kterou "vrazi tohoto typu" rozumějí, je podle něj řeč síly. "Islámský stát musí být oslaben a zničen," konstatoval šéf Bílého domu v projevu před Valným shromážděním OSN a vyzval státy světa, aby v boji proti teroristům spojily své síly.

tochadda ( 25. září 2014 07:42 )

Nebo se prostě nenechat chytit.

tochadda ( 25. září 2014 07:42 )

No,kdypak zase budou provokovat protestanti katolíky v Irsku svými nesmyslnými pochody? Je to jen voda na mohamedánský mlýn.

tochadda ( 25. září 2014 07:41 )

Zaznamenal někdo aspoň větičku o lásce a porozumění od mohamedánů? Hlásají jen zlo a nenávist, takže tuhle planetu je třeba zbavit všech takto vymytých mozků, než oni zlikvidují vše co jim je jiné.

tochadda ( 25. září 2014 07:38 )

Snad si nemyslel,že ho Francie vykoupí, dnes nejde ,aby se lezlo do mohamedánskejch zemí na výlety.Horský vůdce měl bejt frajer, poplivat svého vraha, proklít islám a Mohameda...vyšlo by to nastejno,když by ho zabili tak jako tak.

tochadda ( 25. září 2014 07:36 )

Musímme pochopit,že se od nich musíme totálně separovat,nelézt k nim, ale taky vyhnat je od nás...ovšem Bůh ochraňuj Franicii, má jich u sebe miliony jako své občany.

Zobrazit celou diskusi