Redakce deníku Blesk se po úspěšném třináctidílném seriálu Průvodce občanským zákoníkem a publikaci Občanský zákoník – Změny 2014 rozhodla nabídnout čtenářům pomocnou ruku. Ve spolupráci s odborníky – především z oblasti práva – vám pomůžeme najít cestu z potíží.

Nabízíme rady odborníků šité na míru konkrétním případům, způsoby řešení, postupy, jak se podobných potíží v budoucnu vyvarovat!

V čem poradíme?

- Potíže v manželství
neplacení alimentů, zanedbání výživného, násilí
- Dědictví a vydědění
potíže s příbuznými, dětmi i rodiči, spory o majetek
- Nemovitosti a byty
problémy s nájemníky i majiteli
- Sousedské vztahy
hádky, naschvály, šikanování
- Náhrady škody
odškodnění za bolest, ztrátu majetku, výdělku
- Spotřebitelé
reklamace, podvodní prodejci, smlouvy
- Finance
půjčky, dluhy, exekuce

Šéfredaktor Radek Lain: Chráníme vaše práva!

Všechno je jinak. Co platilo, neplatí. Tam, kde jste se dřív domohli svých práv, teď nemůžete. A naopak. Jen o tom třeba nevíte. Novela občanského zákoníku – největší, jaká nás od roku 1964 (!) potkala – převrátila naše životy naruby. Blesk jako jediný deník v Česku od začátku roku tyto změny podrobně a srozumitelně popisuje. Už během této doby se redakční pošta plnila stovkami vašich dotazů, příběhů. Řešíte problémy, které vám ničí životy. V rodinách. Se sousedy. Se zaměstnavatelem. S obchodníky. S úřady, úředníky.

Podívejte se na reportáž o Ombudsmanovi Blesku v dnešních Bleskových zprávách:

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Blesk zdarma pomůže v nouzi! A zpověď záhadného Čecha Redakce Blesk.cz

Někdy těžko hledáte pomocnou ruku! A proto, přesně na rok od doby, kdy Blesk začal boj se šmejdy a jejich drsnými praktikami, startujeme zcela nový projekt: Ombudsman Blesku. V boji proti šmejdům jste nám pomáhali vy svými podpisy pod Petici Blesku, která přiměla zákonodárce ke změně legislativy. Teď pomůžeme my vám.

Ombudsman = ochránce práv. Ochránce VAŠICH práv.

Nabízet řešení vašich starostí je připraven tým deseti renomovaných právníků. A skvělý tým reportérů Blesku. Pravidelně každý týden vybereme nejzajímavější příběhy a problémy. Budeme upozorňovat na chyby v legislativě, na nečinnost úřadů a úředníků. Budeme vám radit, jak postupovat.

Zveřejníme ty nejzajímavější příběhy, které se pro ostatní mohou stát návodem.

Po vás, vážení čtenáři, chceme jen jediné: Abyste nám o svých starostech dali vědět. Tak nám pište: Na adresu redakce nebo na e-mail ombudsman@blesk.cz

Blesk je na vaší straně.

Potřebujete poradit?

PIŠTE NÁM SVÉ PŘÍBĚHY

Napište nám na adresu ombudsman@blesk.cz nebo na adresu: Blesk OMBUDSMAN, Komunardů 42, 170 00, Praha 7

Podmínkou pomoci od OMBUDSMANA BLESKU je zveřejnění vašeho příběhu a fotografie v deníku Blesk i na Blesk.cz a přístup k dokumentům potřebným k řešení problémů.

O výběru příběhu pro řešení OMBUDSMANEM BLESKU rozhoduje redakce!