Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Duchcov zaplavila vlna strachu: Zmlácený Martin je stále v nemocnici!

Autor: lac, uá, lmk - 
16. července 2013
11:11

Nedůvěra a strach, kdo bude další napadený. Takové jsou pocity obyčejných lidí v Duchcově po sobotním útoku opilých Romů na náhodně vybranou oběť, Tomáše M. (39). A následně Martina K. (33). Ten je stále hospitalizován.

Jeho tvář po nakládačce Romů obíhá Facebook s výzvou Sdílejte. Poslala ji do světa přítelkyně zbitého muže ze zoufalství, kam až násilí zachází.

Redaktorka Blesku se oba pokoušela zatím bezvýsledně kontaktovat.

Dvojice mužů dostala naloženo od stejného romského klanu, který v květnu zaútočil na manželský pár. Ve čtvrtek z jejich bydliště policisté kvůli tomu odvezli do vazební věznice dvě ženy a mladíka.

Otec (40) dvou vazebně stíhaných o tom v sobotu mluvil v hospodě, než sám s dalšími napadli náhodnou oběť. „Chtěli si bouchnout. Bylo jim jedno do koho, koho zbijí,“ řekl včera kamarád zbitých v hospodě U Svatýho. Žena v předzahrádce dodala, že dokud nepozavírají celý klan, v Duchcově klid nebude.

Soudce o vazebním stíhání čtveřice (28 až 40) rozhoduje právě teď. „Zatím jsou v cele předběžného zadržení,“ potvrdil včera mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Jsou obviněni z ublížení na zdraví, násilí proti skupině obyvatel a výtržnictví. Nejmladší z hanobení rasy, etnické nebo jiné skupiny. Muž (34) je podezřelý z napadení policisty.

Starostka: Každý se bojí každého

„Situace v rodině je nepřehledná. Těžko říci, kdo k nim patří. Od začátku to nebyli lidé, kteří by o problému chtěli diskutovat,“ řekla starostka Duchcova Jitka Bartová s tím, že násilím na ulici se nic nevyřeší. „A výsledkem je, že se ve městě bojí každý každého,“ dodala.